Yearn.Finance, beyaz şapkalı korsana 200 bin USDC ödemesi yaptı

Yearn.Finance, beyaz şapkalı korsana 200 bin USDC ödemesi yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçtiğimiz yıldan bu yana DeFi protokollerinde yaşanılan saldırılar güncelliğini koruyor. 2020 senesinde başlayan DeFi rüzgarı 2021 yılında da devam etmişti. Hatta bu senede kaldığı yerden trendi sürdürmesi bekleniyor. Ancak platformların yaşadığı saldırılar sonrası yatırımcılar tedirgin oluyor. Yearn.Finance ise bununla ilgili bir farkındalık oluşturdu.

DeFi ekosisteminin önemli bir parçası olan Yearn.Finance, piyasada sadece 2 senelik. Ancak toplam arzının düşük olması ve kaliteli bir proje içeriğine sahip olması ses getiren bir varlık konumunda bulundurdu. Şimdi ise sistemin açığını bulabilmek adına bir beyaz şapkalı hacker ile anlaştı. İşte bu süreçte yaşananlar… 

YFI, DeFi ekosisteminin çekirdek geliştiricisi Banteg, beyaz şapkalı bir hacker tarafından ortaya çıkarılan protokolünün öğelerine yönelik varsayımsal saldırının ayrıntılarını paylaşıyor.

Yearn.Finance, saldırgana maksimum seviyeden ödül verdi

Yearn.Finance, saldırgana maksimum seviyeden ödül verdi

11 Şubat itibarıyla, tüm savunmasız stratejiler YFI ve Balancer tarafından güncellendi. Muhtemel güvenlik açığı ‘Kritik’ kategoride olduğundan, 2 Şubat’ta beyaz şapkalı saldırgan 200.000 USDC ödül bonusu aldı.

Saldırı tasarımı, bilgisayar korsanlarının “dengeleyici havuzunu” dengesizleştirmesine ve USDT’yi şişirilmiş bir fiyata elde etmesine izin vermek için kullanıldı. Çünkü yvUSDT’deki yalnızca SingleSidedBalancer stratejisinin (SSB) kârlı bir şekilde sömürülebilir olduğu bulundu. 

USDC ve DAI ile bir dizi flash kredi aracılığıyla, bir saldırgan  Yearn.Finance’ın likidite havuzunu 41 milyon dolardan fazla eşdeğerde tüketebilir. Yearn.Finance’ın GitHub’daki güvenlik deposunda paylaşılan ayrıntılı açıklamaya göre, tüm kullanılabilir öğeler devre dışı bırakıldığından güvenlik açığı 25 dakika içinde düzeltildi. Yani şu anda hiçbir fon risk altında değil.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin