Yazılım şirketi panikle 4 milyon dolarlık Bitcoin sattı! Peki neden?
Yazılım şirketi panikle 4 milyon dolarlık Bitcoin sattı! Peki neden?

Yazılım şirketi panikle 4 milyon dolarlık Bitcoin sattı! Peki neden?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yazılım şirketi NexTech AR Solutions, blok zincirinde olası bir “çifte harcama” olduğuna dair son raporlara atıfta bulunarak, yaklaşık 4 milyon dolara tekabül eden 130 Bitcoin sattı.

Çift harcama nedir?

Bir blok zinciri aynı veriyi iki blokta işlediğinde çifte harcama meydana geliyor. Bu, potansiyel olarak sistemi bozan bir arıza. Kripto para birimlerine olan inanç, bu tarafsız, merkezsiz sistemlerin güvenliğine büyük ölçüde bağlı olduğundan, tek bir kusurun pazar için geniş kapsamlı sonuçları olabiliyor.

Ancak analistler, söylentilere göre “çifte harcamanın” hiç gerçekleşmediğini öne sürüyorlar.

BitMEX borsasının analitik blogu BitMEX Research, Çarşamba günü “yaklaşık 0,00062063 BTC (21 dolar) tutarında küçük iki kat harcama” olasılığı hakkında tweet attı. Sonrasında Bitcoin fiyatı %11 düştü ve 30.000 doların altına geriledi.

Raporlara göre bu Bitcoin’in blok zincirindeki rutin bir bölünmenin ürünü olabilir, aynı zamanda blok yeniden düzenleme olarak da biliniyor. Bu, hiçbir Bitcoin’in iki kez harcanmadığı ve blok zincirinin tavizsiz kaldığı anlamına geliyor.

Bitcoin için çift harcama iddiaları yazılım şirketinin kasasını boşaltmasına sebep oldu

Tanınmış blok zinciri araştırmacısı Hasu’dan bir açıklayıcı şu sonuca varıyor: “Fonların hedeflerine ulaştığını ve aslında iki kez harcanmadığını çok kesin bir şekilde bilebiliriz.”

BitMEX Research, bir zamanlar “çifte harcama” gibi görünen şeyin aslında bir RBF örneği olduğunu veya ücretle değiştirildiğini açıklığa kavuşturmak için takip etti.

NexTech,  ilk “çift harcama” söylentisinin ardından tüm Bitcoin zulasını boşalttı. NexTech’in CEO’su Evan Gappelberg yaptığı açıklamada satışa ilişkin yorum yaptı:

Bu satış, Bitcoin ile potansiyel olarak bir şeylerin değiştiğine dair farkındalığımızı yansıtıyor … Eğer sistem kıtlık ve sisteme olan güven üzerine kuruluysa, o zaman “çifte harcama” her ikisini de ortadan kaldırır, esasen olması gereken değer deposunu yok eder. Bu potansiyel sonucun ışığında, bu hikaye hala gelişmekte olduğundan nakde geçmeye karar verdik.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin