AXS CHZ APE, ayı döneminde yıpranmaya devam ediyor

Yatırımcıların güvendiği dağlara kar yağdı! Majör altcoin, Şubat ayı dip noktasına erişti…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Majör altcoin dediğimizde aklımıza gelebilecek olan varlıklarda da düşüş sertleşti. Son hareketlerden sonra yatırımcılar adeta fırsat kovaladı. Ancak bir tane majör altcoin ise son ayların en düşük seviyesini gördü. Adını son günlerde sıkça duyduğumuz altcoin LUNA, sürpriz düşüşe imza attı.

8 Mayıs Pazar günü, Terra protokolünün yerel staking ve yönetim tokeni olan LUNA’nın fiyatı, kısmen stablecoin TerraUSD’nin (UST) gelmiş olabileceğine dair söylentiler nedeniyle on buçuk haftanın en düşük seviyesine ulaştı. Koordineli bir saldırı altında kalan kripto varlık büyük bir kan kaybı yaşladı.

Terra’nın LUNA ve stablecoini UST hareketleri piyasadan ayrıştı. Düşüşlerde stablecoinler daha ön plana çıkarken gelen söylentiler yüzünden şirketin sabit varlığı da düşüş yaşadı. Ana varlığı ise en büyük çöküşü gördü.

Majör altcoin ve stablecoin hareketleri ne söylüyor?

TradingView tarafından yayınlanan verilere göre, 8 Mayıs UTC saat 02:17’de LUNA’nın fiyatı, 24 Şubat’tan bu yana en düşük olan 62.01 $’a (Binance kripto borsasında) düştü. Hatta haber esnasında fiyat 62 doları da kırdı. Fiyat bir anda 60 dolara doğru giden bir yapı oluşturdu.

Majör altcoin fiyat olarak 61 dolara doğru ilerliyor. Gün için yüzde 16, haftalık ise kayıp yüzde 25’e dayanmış durumda. 

Algoritmik stablecoin UST’a gelince, CryptoCompare’den alınan verilere göre, 7 Mayıs saat 22:50 UTC’de gün içi en düşük 0,9831 dolara kadar düştü.

Kripto topluluğunun bazı üyeleri, LUNA değerindeki düşüşün kısmen kasıtlı ve koordineli bir saldırının sonucu olduğunu iddia ediyor. Bununla ilgili Twitter üzerinden bazı mesajlar paylaşıldı. İşte o mesajlardan birkaçı;

Yatırımcılar ve Twitter kullanıcıları, LUNA’ya karşı bir saldırının olduğunu düşünüyor. Twitter üzerinden bir FUD saldırısı ile eşleştiren bile var. Genel olarak saldırıların kasıtlı olduğu ancak Terra ekibinin üstesinden geleceği düşünülüyor.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin