Yatırımcılar yılın son çeyreğinde Bitcoin ve altcoin piyasası için neler bekliyor?
Yatırımcılar yılın son çeyreğinde Bitcoin ve altcoin piyasası için neler bekliyor?

Yatırımcılar yılın son çeyreğinde Bitcoin ve altcoin piyasası için neler bekliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dördüncü çeyrek verilerini ele alan yatırımcılar, Bitcoin fiyatındaki düşüşün altcoin piyasası için daha fazla zarara neden olabileceğini düşünüyor. Peki Bitcoin ve altcoin piyasası için 2020’nin son çeyreği nasıl geçecek?

Bitcoin ve altcoin piyasası için yavaş bir dördüncü çeyrek bekleniyor

Yatırımcılar, Bitcoin ve altcoin piyasası için yavaş bir dördüncü çeyrek bekliyor. Spesifik olarak, teknik analistler, altcoin piyasasındaki düşüşe karşı uyarmak için Bitcoin hakimiyet endeksini gözlemliyor.

Geçtiğimiz haftalarda Bitcoin’in fiyatı pek değişmedi. Ancak yatırımcılar en büyük dijital varlık için “yavaş bir dördüncü çeyrek” bekliyor.

9 ile 11 Eylül arasında Bitcoin’in fiyatı 9.981 dolardan 11.179 dolara yükseldi. Bitcoin kazançlar kaydederken Cointelegraph, altcoinlerin sabit bir kayıpta kaldığını ve DeFi tokenlerinin de düştüğünü bildirdi. Haberde ayrıca, Bitcoin fiyatındaki daha fazla kaybın altcoin’i etkileyebileceği ve daha da düşüşe yol açabileceği ortaya koyuldu. BTC son 15 günde yaklaşık %6 düşüşle 10.500 dolara geriledi.

Ek olarak, başka bir rapor da bazı altcoinlerin ve DeFi tokenlerinin %30 ila %60 düştüğünü gösterdi.

Poppe: “Bitcoin piyasası şimdi yükselecek ama 2021 ilk çeyreğinde altcoin sezonu görebiliriz.”

Cointelegraph yazarı Michael van de Poppe, Bitcoin fiyatındaki son düşüşü yorumladı. Mevcut kaybın yakında bitmeyebileceğini söyleyen Poppe, bir tweet’te van de Poppe bir grafik yayımladı ve ekledi:

Kripto piyasalarında nispeten sıkıcı ve düzeltici bir çeyrek göreceğimize inanıyorum. Geçmişe baktığımızda ETH sık sık aralık ayında dibe vuruyor ve sonraki çeyrekte hareketlenmeye başlıyor. BTC hakimiyeti artacak ancak 2021’in 1. çeyreğinde bir altcoin sezonu göreceğiz.

Ayrıca başka bir trader “Loma”, en son altcoin fiyatlarında bir düşüş yaşandığında Bitcoin’in de kısa sürede önemli ölçüde düştüğüne dikkat çekti. Bununla birlikte altcoinler son zamanlarda düşmesine rağmen, BTC ve Ethereum sabit kaldı.

KuCoin hacki, Trump’ın COVID+ çıkması ve BitMEX’in cezalandırılması…

Geçen aydan bu yana, kripto piyasası birçok zorlukla karşılaştı. 26 Eylül’de bilgisayar korsanları KuCoin borsasından 281 milyon dolar çaldı. KuCoin Global CEO’su Johnny Lyu, saldırının firmanın Bitcoin, Ethereum ve ERC20 sıcak cüzdanlarını etkilediğini açıkladı. Saldırının ardından, Bitcoin ve diğer etkilenen varlıkların fiyatı biraz hareketlendi.

KuCoin hackinden sonra firma çalınan fonları kurtarmak için çaba sarf ediyor. Son olarak Johnny Lys, ticaret platformunun 204 milyon dolarlık kripto varlıklarını geri kazandığını açıkladı. Ayrıca CEO, polisin olaya dahil olduğunu ve şüphelilerin bulunduğunu söyledi.

Saldırıdan kısa bir süre sonra, ABD Emtia Vadeli İşlem Ticaret Komisyonu (CFTC), BitMEX’i Banka Gizlilik Yasasını ihlal etmekle suçladı. ABD Adalet Bakanlığı açıklamayı 1 Ekim’de yapmıştı. Ayrıca piyasa uzmanları, ABD Başkanı Donald Trump’ın COVID haberlerinin geleneksel ve kripto piyasalarında heyecan yarattığına inanıyor.

Bu arada 5 Ekim Litecoin ve Stellar fiyat analizi için buraya tıklayabilirsiniz.

coinspeaker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin