Dikkat! Ethereum havuzu hack saldırısına uğradı: İşte bilanço…

Yatırımcılar yeni güne saldırı haberiyle uyandı: Curve Finance saldırıya maruz kaldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün gece geç saatlerde piyasanın önde gelen platformuna saldırı haberi geldi. Çoğu insan bu saldırıyı ise sabah saatlerinde duydu. Saldırının maddi boyutu az olsa da yaşanan hack yine piyasada can sıkmaya yetti.

Bilgisayar korsanları kripto piyasasına yaptığı saldırılarla dur durak bilmiyor. Açık buldukları her siteme saldırıları açık şekilde kaçınmadan yapabiliyor.

Kripto alanındaki bir başka büyük güvenlik olayında, merkezi olmayan kripto borsası Curve Finance, DNS’sinin ele geçirildiğini tespit etti.

Curve Finance saldırısının perde arkası

Korsanlar, ana sayfada, kurban tarafından onaylandığında kullanıcı cüzdanlarını tamamen boşaltacak kötü niyetli bir sözleşme kurmayı başardı. Binance CEO’su Changpeng Zhao’ya göre, saldırganlar kullanıcı cüzdanlarından 570 bin dolardan fazla çaldı. CZ ayrıca şunları söyledi:

“Güvenli olmayan DNS için GoDaddy kullanıyorlar. Hiçbir Web3 projesi bunu kullanmamalıdır. Sosyal mühendisliğe çok duyarlıdır.”

Curve Finance konunun farkına vardı. Curve, sunucusunun güvenliğinin ihlal edildiğini söyledi. Ayrıca, farklı bir DNS sağlayıcısı kullandığı için Curve.exchange’in etkilenmediğini söyledi.

Curve Finance sorunu düzelttiğini söyledi

Diğer Twitter mesajlarından birinde Curve.finance, sorunu bulduğunu ve geri aldığını kaydetti. Kullanıcılardan herhangi bir sözleşmeyi derhal iptal etmelerini istedi.

Curve Finance, piyasadaki en önemli merkezi olmayan finans (DeFi) projelerinden biridir. DeFi Llama web sitesi izleyicisine göre, protokolün 6 milyar dolardan fazla mevduatı var. Bu, yılın başından bu yana 24 milyar dolarlık mevduattan düştü. Son çeyrekte güvenlik açıkları artması varlığa darbe vurabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin