1 milyar doların üzerinde Bitcoin tutan şirketin hisseleri yüzde 200 değerlendi!
1 milyar doların üzerinde Bitcoin tutan şirketin hisseleri yüzde 200 değerlendi!

Yatırımcılar MicroStrategy’nin BTC riskini artırma kararına tepkili

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber — Piyasanın en büyük kurumsal Bitcoin boğası MicroStrategy ‘nin hisseleri, Citi’nin “sat” tavsiyesine dönmesiyle Salı günü % 13’ün üzerinde değer kaybetti. Analistler, şirketin BTC alımını borç sermayesi ile finanse etme kararı nedeniyle bir güven eksikliğine işaret ettiler.

Aynı zamanda Citi, MicroStrategy’nin hisselerinin gerçeğe uygun değerini 19.200 dolarlık Bitcoin fiyatına göre 200 dolardan 250 dolara yükseltti. MSTR Salı gününü, Pazartesi günü kaydedilen 336 $ ‘dan yaklaşık % 14 düşüşle 289 $’ dan kapattı.

MSTR's chart

MicroStrategy, 400.000 $ değerinde dönüştürülebilir tahvil satma ve gelirleri Bitcoin satın alarak kripto para piyasasına yatırım yapma oranını artırmak için kullanma planlarını açıklamıştı. Özellikle, şirket hâlihazırda 40.000 BTC’yi (cari döviz kuruna göre yaklaşık 775 milyon $) satın aldı. Ancak hisse senedi piyasası uzmanları, Virginia merkezli firmanın CEO’su Michael J. Saylor tarafından Ağustos 2020’de açıklanan yeni sermaye tahsisi stratejisine şüpheyle bakıyor.

MicroStrategy rallisi aşırı genişledi, strateji çok riskli

MicroStrategy’nin hisse senedi rallisi aşırı gerilmişken, Bitcoin satın alma stratejisi çok agresif ve riskli, Citi analistleri görüşü şu şekilde oldu:

Kapanıştan sonra MicroStrategy, daha fazla bitcoin satın almak için dönüştürülebilir tahvillerde 400 milyon dolar ihraç etmeyi planladıklarını açıkladı. MSTR’nin ilk bitcoin yatırımının büyüklüğü (~ 450 milyon dolar) esasen emsalsiz olsa da, en azından bu fazla nakit ve daha düşük bir fiyatla (~ 11 bin dolar vs. ~ 19 bin dolar) yapıldı. Bitcoin alımlarını finanse etmek için yeni borç verilmesi agresif ve belki de artık daha riskli bir varlık yönetimine sahip olduklarından tedirgin yatırımcıları için bir fikir ayrılığı oluşturuyor.

Ayrıca, MicroStrategy’nin CEO’su, potansiyel olarak şirketin operasyonel faaliyetleri pahasına kripto para birimine fazla takılmıştı. Uzmanlar, Bitcoin satın alma takıntısının şirketin sonuçlarını olumsuz etkileyebileceğine ve ekibin psikolojik atmosferini kötüleştirebileceğine inanıyor.

Üstelik Citi, son aylarda hisse senetlerini satanların Michael Saylor’un Bitcoin satın alma stratejisinden memnun olmadıklarını belirtti. Üst düzey yönetim 50 milyon doların üzerinde hisse sattı. Başkan/CFO/COO Phong Lee neredeyse tüm pozisyonunu sattı.

Bitcoin varlıklarına göre, şirket tarafından satın alınan kripto para biriminin maliyeti 475 milyon dolardan 732 milyon dolara yükseldi ve bu da% 193’ün üzerinde yatırım getirisini temsil ediyor.

Bu arada BTC, 29 Kasım’dan bu yana ilk kez 18.000 $’ın altına düştü. Kripto para birimi, 17.990 $’ a ulaşmadan önce erken Asya saatlerinde 17.639 doları gördü. BTC, son 24 saatte yaklaşık % 6 ve son 7 günde ise % 4’ün üzerinde değer kaybetti. Satışa rağmen, Bitcoin’in uzun vadeli görünümü pozitif bölgede kalmaya devam ediyor.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin