bitcoin long
İşte bir saatte Likitide olan Bitcoin long miktarı

Yatırımcılar long pozisyonları kapattıktan sonra Bitcoin fiyat metriği 10 haftanın en düşük seviyesinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin türev verileri, profesyonel traderların son üç hafta içinde short pozisyonlarını artırdığını gösteriyor.

Ekim ayı yeni başladı ve kripto piyasalarındaki fiyat hareketi hem heyecan verici hem de endişe verici oldu. Bitcoin (BTC) geçen hafta güçlü bir yükselişle 10 bin 900 dolar seviyesine geldi ancak sonrasında ise 10 bin 200 dolara kadar gerileyiş söz konusu oldu.

Olumsuz haberler

Fiyat hareketleri son üç haftadır boğalar ve ayılar için oldukça ürkütücü boyutta. Bu hareketlerin arkasındaki sebep ne olursa olsun, alanda ortaya çıkan olumsuz haberler yatırımcıları korkuttu.

Son iki hafta içinde KuCoin 150 milyon dolarlık saldırıya uğradı, BitMEX birden fazla yasal ihlalle suçlandı, John McAfee tutuklandı ve İngiltere’nin en iyi mali gözlemcisi kripto türev borsalarını yasaklamaya karar verdi. Bu, S&P 500 ile devam eden 30 günlük korelasyonu kırmak için yeterliydi. Aynı zamanda piyasa duyarlılığının değişmiş olabileceğinin de sinyallerini veriyor.

Bitcoin 30-day correlation to the S&P 500

Yukarıdaki tablo, S&P 500 korelasyonunun yıl boyunca Bitcoin ile ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

Her iki piyasa arasında fiyat hareketinin farklılaştığı hafta hemen hemen hiç yok gibi. Var olan birkaç istisna, Eylül’ün ilk haftasında ve son altı gün boyunca gerçekleşti.

Bu ayrışmanın kripto para birimine artan ilgiden mi yoksa eksikliğinden mi kaynaklandığını daha iyi anlamak için traderlar işlem gören hacmi kontrol etmeli.

BTC 7-day average volume

Büyük borsalarda hacim azalıyor. Bu durumu olumlu bir gelişme olarak görmek çok zor. Böylesi bir gelişme, en azından mevcut seviyelerde yatırımcıların ilgisinin açık bir kanıtıdır.

Yatırımcıların yalnızca hacim ölçütleri nedeniyle düşüş eğilimi gösterdiği sonucuna otomatik olarak varılmamalıdır. Bu durumun ortaya çıkması için hem alıcıların hem de satıcıların mevcut fiyat aralığında işlem yapma konusunda isteksiz olmaları gerekir.

Finansman oranı short pozisyonunda olanların kendinden emin olduğunu gösteriyor

Her iki taraftan aşırı kaldıraç, fonlama oranına yansıyacaktır. Fonlama oranı, her kalıcı vadeli işlem sözleşmesinin yerleşik marj kullanım ücretlerine sahip olması nedeniyle olur.

Finansman oranları, borsa riski dengesizliği olmadığından emin olmak için genellikle her 8 saatte bir değiştirilir ve hem alıcılardan hem de satıcılardan gelen açık pozisyonlar her zaman eşleşse de, kaldıraç değişebilir.

Alıcılar satıcılardan daha fazla kaldıraç kullanıyorsa, fonlama oranı pozitif olacak ve alıcılar ödeyecek. Bunun tersi, vadeli işlemlerdeki sözleşmelerin satıcıları daha fazla marj talep ettiklerinde ortaya çıkar.

Bitcoin perpetual swaps 8-hour funding rate

Eylül başında kısa bir yükselişten sonra, fonlama oranı ya yatay ya da biraz negatif seviyede oldu. 8 saatlik negatif %0,05 oran, haftalık %1’e eşittir ve makul derecede yüksek olmasına rağmen, yatırımcılara pozisyonlarını kapatmaları için baskı yapmak için yeterli değildir.

En iyi traderlar nötrden açığa geçtiler

Borsa tarafından sağlanan veriler, yatırımcıların long-short pozisyonlarındaki net konumlarını vurgular. Her müşterinin yerinde, kalıcı ve vadeli sözleşmelerdeki konumunu analiz ederek, profesyonel traderlar, piyasanın yükseliş eğiliminde mi yoksa düşüş eğiliminde mi olduğuna dair daha net bir görüş elde edebilir.

Bununla birlikte, farklı borsalar arasındaki metodolojilerde zaman zaman farklılıklar vardır. Bu nedenle izleyiciler mutlak rakamlar yerine değişiklikleri izlemelidir.

OKEx clients BTC long/short ratio

Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi OKEx traderları 14 Eylül’den beri net açığa çıktı. Bu, BTC 10 bin 500 dolar direncini kırmaya çalışırken oldu. Traderların bu seviyeye yakın short pozisyonlara girdiklerini varsayarsak, şimdiye kadar karşılaşılan maksimum zarar %7 idi.

Bunun izole mi yoksa borsa ile ilgili bir hareket mi olduğunu değerlendirmek için diğer borsalardan gelen verileri karşılaştırmalıyız.

Binance top traders BTC long/short ratio

Binance’deki en iyi traderlar net bir short pozisyona girmemiş olsalar da, 13 Eylül’de %10 net long pozisyondaydılar ve o zamandan beri benzer bir seviyeyi korudular.

Daha önce bahsedildiği gibi, borsaların long-short endeks için farklı metodolojileri vardır ve müşteriler çeşitli nedenlerle orada daha kapsamlı (veya daha küçük) BTC mevduatları tutabilirler.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin