featured

Yatırımcılar Kripto Paralara Yönleniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in küresel piyasalardaki rolü, ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerilimin artmasıyla ortaya çıkmaya başladı. Ekonomik belirsizlik ve küresel piyasaların istikrarsızlığı, yatırımcıların Bitcoin’e yönelmelerine neden oluyor.

Uzmanlara göre; ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerilim, orta vadeli ekonomik belirsizliklere yol açtığından daha şimdiden 5 milyar doları aşkın hisse senedinin satışına neden oldu. Bu nedenle her geçen gün yatırımcılar Bitcoin’e daha güvenli bir yatırım aracı olarak bakmaya başlıyorlar.

ABD’li bir yatırım danışmanlığı şirketi ceo’su Ron Chernesky;

“Piyasadaki olası ciddi bir düşüş durumunda risklerini çeşitlendirmeye çalıştıklarından, yatırımcıların paralarını dijital paralara transfer ettiğini görüyoruz. Bunun en büyük sebebi ise, kripto paralar, diğer varlıklar gibi piyasalardan etkilenmiyorlar”

Bu gün Bitcoin ve kripto para endüstrisi 136 milyar dolar piyasa değerine ulaşmış durumda ve 24 saatlik işlem hacmi 5 milyar doların üzerinde. Bu potansiyelden yatırımcılar yüksek kazanç elde edebiliyorlar. Goldman Sachs ve JPMorgan da dahil olmak üzere, birçok danışmanlık firması ve yatırım bankaları, portföylerine Bitcoin ve kripto para sektörünü teşvik etmeye başladılar.

Birçok analist ve Bloomberg gibi finansal veri şirketleri, son başarısından sonra Bitcoin’i dijital altın gibi sözlerle nitelendirmeye başladılar.

Bu ayın başlarında ABD Başkanı Danold Trump’ın Kuzey Kore ile ilgili öfke saçan sözlerinden sonra, Ethereum’un ticaret hacmi 2,6 milyar dolar arttı. Güney Korede, Bitcoin’in büyüme grafiğini kaçırdıklarını düşündüklerinden dolayı tüccalar arasında Ethereum daha popüler hale geldi.

Mali istikrarsızlık ve küresel ekonomik belirsizlik dönemlerinde daha kurumsal yatırımcılar ve büyük ölçekli tüccarlar Bitcoin’e yönelirken, Bitcoin ve kripto para piyasası değeri sürekli olarak artacaktır.

cointelegrapf

Sinan Dündoğan

Kripto Para Haber / Kurucu
Kripto Para Araştırmacısı

 

 



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin