Noel haftasına giderken, kripto piyasasında yaşananlar ve gelişmeler…

Yatırımcılar için güvenli liman bitiyor mu? ABD tahvil ve kriptodaki riskler bunun göstergesi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2022 yılı tüm ekonomik verilerde istenildiği gibi gitmedi. Emtia, hisse ve dijital varlıklar yatırımcılar için hüsran oldu. Günü kurtarmalık grafikler ara ara kazanç verse de günün sonunda genel tablo bilançosu kötü kaldı.

Enflasyonun baskın olması ürünlerin fiyatını fazlasıyla kıymetli yaptı. Yatırımcılar altın, dolar, hisse senedi ya da dijital varlıklarda kazançları sönük kaldı. Buna karşılık alınan ürünlerin fiyatı kat be kat arttı.

Fed, şahin duruşunu devam ettiriyor

Federal Rezerv enflasyonu frenlemek için şahin duruşunu sürdürüyor. Ağustos ayı tüketici fiyat endeksi, enflasyonun beklenenden daha kötü olduğunu ortaya koydu. Fed, 75 baz puanlık bir artışla ilerleyerek enflasyon fiyatlarını düşürme taahhüdünü yineledi.

Fiyatlar şimdi dibe doğru düşmeye devam ederken, kripto topluluğu başka bir çöküşe hazırlanıyor. Bitcoin 18 bin dolar ve 19 bin dolar aralığında sallanırken Ethereum 1.300 dolar Son 7 gün içinde altcoin’lerin çoğu kırmızıda işlem görüyor.

Dijital varlıklarda tablo böyleyken hisse senedi tarafı da insanların çokta yüzünü güldürmedi. Uzun vadeli ABD Hazine tahvillerinin getirileri bu yıl istikrarsızdı. Bu hafta, 10 yıllık Hazine getirisi on yıl içinde ilk kez %3,5’i geçti. 

Fed’in 75 baz puanlık faiz artırımının ardından 10 yıllık tahviller %3.642’ye ve iki yıllık Hazine tahvilleri %4.90 ile 15 yılın en yüksek seviyesine sıçradı. 

İki ve 10 yıllık notlar arasındaki eğri, ABD’de derin bir resesyon olasılığının güçlendiğini bir kez daha kanıtladı. Ayrıca son raporlar, tahvil tacirlerinin “kariyerlerinin en vahşi dalgalanmasıyla karşı karşıya kaldıklarını” bizlere gösterdi.

Yatırımcılar “güvenli liman” söyleminden kaçınıyor

Emtia, halen yatırımcılar için güvenli liman olarak gözüküyor. Fakat enflasyonun yüksek olduğu dönemde artık emtia sınıfı da “güvenli liman” kimliğini kaybediyor. En çok bu söylem hisse senedi ve kripto varlıklar tarafında konuşuluyor. 

Amerika tarafında gelen enflasyon ve faiz artışı süreci bir türlü düzene sokamadı. Temmuz sonunda, art arda ikinci çeyreğin negatif gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) ardından, bazı ekonomistler ve piyasa stratejistleri ABD’nin resesyonda olduğunu vurguladı. 

Birçok analist, tersine çevrilmiş bir getiri eğrisinin durgunluğa işaret eden en güçlü sinyallerden biri olduğuna inanıyor. Tahvil yatırımcıları bu yıl çılgın bir ticaret ortamıyla uğraştıkları için, tersine çevrilmiş getiri eğrisi olağandışı olduğunu görüyor. 

İki ve 10 yıllık Hazine bonosu (T-notu) getirileri, 10 yıllık T-bonosu 2011’den bu yana ilk kez 19 Eylül’de %3,5’i aşarak rekor kırdı. T-note, 2007’den bu yana ilk kez 15 yılın en yüksek seviyesi olan %3.97’ye ulaştı.

Risk artarken sığanacak liman sayısı azalıyor

bubbatrading.com baş stratejisti Todd ‘Bubba’ Horwitz geçtiğimiz günlerde hisse senedi piyasalarında “yüzde 50 ila 60 arasında bir kesinti” görmeyi beklediğini söyledi. ABD Hazinesi’nin son zamanlardaki getiri dalgalanmaları, piyasa stratejistlerine yaklaşan ekonomik sorunlar hakkında endişelenmeleri için nedenler verdi.

Araştırmalar, dalgalı bir ABD Hazine bono piyasasının ABD T-bonosu tutan ve önemli borç sorunlarıyla uğraşan yabancı ülkeler için iyi olmadığını gösteriyor. Ek olarak, Covid-19 pandemisi, devasa ABD teşvik programları ve Ukrayna-Rusya savaşından bu yana, dünya çapında sayısız ülkede egemenlik riski her yerde yükseldi. Gerçekten agresif bir para politikası duruşuna geçerken, yatırımcıların güveneceği sığınak tükeniyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin