Yatırımcılar güvenli limana kaçıyor! Bu ne anlama geliyor?
Yatırımcılar güvenli limana kaçıyor! Bu ne anlama geliyor?

Yatırımcılar bu güvenli limana kaçıyor! Ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – En iyi stabilcoin pozisyonunda bulunan Tether ticareti bu yılki en yüksek seviyesine ulaştı. Sabit kripto paraya talep artıyor. Veriler, USDT’nin ticaret kolaylaştırıcı ve güvenli liman rolüne dayalı olarak kripto endüstrisi için iki potansiyel senaryo ortaya koyuyor.

Kripto araştırma firması Santiment’in verilerine göre, günlük aktif adresler, yani tek bir günde token ticareti yapan benzersiz kullanıcı sayısı Perşembe günü 83.000’in üzerine çıktı ve Cumartesi günü 74.000’e ulaştı.

USDT

Veriler, birkaç farklı yatırımcının dünyanın en büyük sabit parasını biriktirdiğini gösteriyor. Tether’in geçen haftaki sınırlı performansına rağmen olumlu olması, kullanıcıların tokeni satın aldığını da gösteriyor.

Ancak artan USDT birikiminin kripto piyasası için çeşitli etkileri var. 

İşte en olası iki senaryo:

Volatilite yükselmeye başladı

USDT, ABD doları karşısında yaklaşık 1:1 sabiti göz önüne alındığında, diğer kripto tokenlerinin ticaretinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Yatırımcılar diğer kriptolarla ticaret yapmak için kullanmadan önce genellikle token için dolarlarını değiştirirler.

Yüksek miktarda birikim, piyasanın daha fazla alım satım eylemi için konumlandığı anlamına gelebilir ve bu da kısa vadede daha fazla oynaklık olduğunu gösterir. USDT ticaretindeki artış, sonunda diğer tokenlere de yayılabilir.

Santiment ayrıca verilerin daha fazla oynaklığa işaret ettiğine inanıyordu:

“Tarihsel olarak, giderek artan aktif adresler boğadır. Tek seferde devasa bir ani artış kümesi, biraz daha fazla oynaklık belirteci olabilir.”

Güvenli liman arayanlar USDT’ye yığılıyor

USDT’nin dolar karşısında 1:1 sabitlenmesi ve büyük rezervleri, onu kripto alanında önde gelen bir güvenli liman haline getiriyor. Token, öncelikle Rusya-Ukrayna ihtilafının oynaklığı artırması ve trader’ları güvenli limanlara itmesi nedeniyle bu yıl hacimlerinin arttığını gördü.

Tokenin birikimi artık tüccarların piyasada daha fazla ters rüzgar için konumlandıkları ve bu nedenle daha güvenli alanlara yığıldığı anlamına gelebilir.

Rusya-Ukrayna çatışması ve bunun ekonomik etkisi nedeniyle piyasa zaten gergin. Tüccarlar ayrıca bu yıl Federal Rezerv’in artan enflasyonu ve şahin hareketleriyle boğuşmak zorundalar. Bitcoin Korku ve Açgözlülük endeksi korku içindeydi ve Şubat ayından bu yana bu seviyenin etrafında gezindi.

Tüm bu olumsuz duygular, Tether talebinin arkasındaki itici güç olabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin