featured

Yatırımcılar, Fed’in faiz kararını bekliyor: Bitcoin ise 39K altında konsolide oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası, bir haftaya daha hızlı başlangıç yapıyor. Dün Avrupa’da şok bir gelişme yaşanmıştı. Kripto varlıkları etkileyecek bir yasa tasarısı tartışıldı. Öte yandan Fed’in faiz kararı vereceği haftanın da içindeyiz. Tüm bunlar yatırımcılar için takip ediliyor. Bitcoin ise bu haber akışı içinde yeniden 39.000 dolar altında işlem görüyor.

14 Mart Pazartesi günü Avrupa Birliği, Bitcoin, Ethereum ve diğer Proof-of-Work kripto para birimlerinin daha çevre dostu uygulamaları takip etmesini gerektirecek bir oylama yaptı. Ancak bu oylama herkesi ters köşe yaparak reddedildi.

Yatırımcılar, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin Çarşamba günü sona erecek olan iki günlük toplantısının sonuçlarını da bekliyor. Bitcoin’in fiyatı 15 Mart Salı günü 39.000 doların altında işlem görüyor.

CoinMarketCap verilerine göre, önceki hafta kripto para birimi 37.000 ila 42.000 dolar arasında dengeli ilerliyordu. Amiral gemisi dijital para birimi şu anda son 24 saatte %1,24 ve önceki haftaya göre %0,56 düşüşle 38,634 dolardan alıcı bulunuyor. Toplam pazar değeri ise 733 milyar dolar.

Yatırımcılar, faiz kararını merakla bekliyor

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, bu ayın başlarında, merkez bankasının Şubat ayında 40 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyonla mücadele için Mart toplantısının tamamlanmasının ardından politika faiz oranını çeyrek puan artırmak istediğini belirtmişti.

Bitcoin’in düşük fiyat hareketinin buna bağlanabileceğine inanan DailyFX analisti Nicholas Cawley’e göre, küresel jeopolitik sorunlar uzun süreli ekonomik belirsizliğe neden olduğunu söyledi. Cawley,

“Federal Rezerv’in Çarşamba günü faiz oranlarını 25 baz puan artırması bekleniyor. Bu BTC için olumsuz olarak görülse de, piyasalar bu zammı birkaç haftadır biliyor ve buna göre fiyatlandırıyor.

Bitcoin kesin olarak 39.6 bin doların üzerine çıkabilirse, o zaman 42 bin dolar, son zamanlarda 46 bin doların altındaki bir dizi yüksek seviye devreye girmeden önce bir sonraki ilgi seviyesi olur. Burada bir kırılma, Bitcoin’in görünümünü olumluya çevirecektir.” 

Önde gelen kripto analisti de benzer bir görünümü paylaşıyor. Bitcoin’in de 45.000 doları aşan herhangi bir hareketle yukarı doğru hızlanabileceğini düşünüyor. Analist Poppe,

“Temeller iyi ancak, likidite tarafları hala aynı. 37 bin doların altına düştüğünüzde hızlanırız. Aynı şekilde 45 bin doların üzerinde Bitcoin yine hızlandığımızı bölge olabilir diye düşünüyorum.”

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin