Forbes analisti: “Bitcoin’de kan banyosu olabilir!”
Forbes analisti: “Bitcoin’de kan banyosu olabilir!”

Yatırımcılar endişeli: Bitcoin duyarlılığı ‘korkuya’ geçiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ayıları önde gelen kripto para birimini 11.000 doların altına sürüklerken, Alternative.me’nin popüler bir endeksine göre BTC’deki genel düşünce şimdi korku bölgesinde.

Korku ve Açgözlülük

Korku ve Açgözlülük endeksi, kripto yatırımcılarındaki hissiyatı ölçmek için piyasadaki oynaklığı, sosyal medyayı ve anketleri analiz ediyor.

Son Kripto Korkusu ve Açgözlülük Endeksi

Cumartesi günü açgözlülüğü belirten endeks 59 ile rekor kırdı. O zaman Bitcoin fiyatı 11.381 ile 11.440 dolar arasında işlem görüyordu. Şu an endeks 11’lerde işlem görüyor, bu da yatırımcıların fiyatın daha da düşebileceğinden endişe duyduğunu gösteriyor.

Strawpoll.com ve Thundercheck.org’un geliştiricileri ve kurucuları tarafından yürütülen endeks, yatırımcıların korktuğu durumlarda, genellikle bir piyasa düzeltmesi yapıldığını gösteriyor. Gösterge, önemli bir düzeltme yapıldığında yatırımcıların aşırı endişeli olduğunu ve satın alma fırsatının el altında olabileceğini belirten “aşırı korku” ya geçmek üzere tasarlanmıştır.

Bitcoin’de düşüş bekleniyor

Crypto Daily analisti Jefe Caan, BTC’nin önümüzdeki haftalarda 10.000 doların altına düşeceğine inandığını söyledi. Analist görüşlerini şöyle aktardı:

Bitcoin düşüş eğilimini, aşağı inen üçgenin dibine doğru düşürmeye başladı ve fiyat haftalık grafikte fib dairenin altına düştü. Fiyatların bir veya iki hafta içinde azalan üçgenin altına düştüğünü görmek şaşırtıcı olmaz.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin