Yatırımcılar dikkat: Büyük kripto çöküşü kapıda olabilir! İşte sebepleri
Yatırımcılar dikkat: Büyük kripto çöküşü kapıda olabilir! İşte sebepleri

Yatırımcılar dikkat: Büyük kripto çöküşü kapıda olabilir! İşte sebepleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimleri için yıla zor bir başlangıç ​​oldu. CoinMarketCap verilerine göre toplam piyasa değeri 1 Ocak’tan bu yana 300 milyon dolardan fazla düştü. 

Düşüş öncelikle rekor enflasyon ve Ukrayna’daki savaştan kaynaklandı. Bitcoin ve Ethereum gibi en popüler varlıkların bazıları, yılın başından bu yana değerlerinin sırasıyla %9 ve %20’sini kaybetti ve birçok yatırımcının kripto piyasası çöküşünden endişe etmesine neden oldu.

Kripto piyasasının son derece değişken olduğu bilinse de, ilk kez büyük bir dalış yapmıyor.

Piyasa, Mayıs ve Temmuz 2021 sonu arasında %52’den fazla düşmüştü. Ayrıca Kasım 2021’den bu yana %38 daha düştü. Volatilitenin dışında, birçok yatırımcı kripto para birimleri konusunda sabrını yitiriyor ve piyasanın daha kararlı hale gelmesini bekliyor gibi görünüyor.

Pandemi sırasında benzeri görülmemiş bir büyüme yaşayan endüstri için, son zamanlardaki gerileme, genel pazarda ışığın söndüğünün bir işareti olabilir.

Ufukta bir kripto piyasası çöküşünün olduğuna dair iki işaret daha var.

Tüketici duyarlılığı düşüyor

Son zamanlardaki kripto oynaklığı, piyasadaki birçok yatırımcıyı sarstı. Tüketici duyarlılığını izleyen Cryptocurrency Sentiment’in verilerine göre, kripto para birimlerinde stratejik güven zayıfladı.

Bir davranışsal analiz firması olan Sentix’in genel müdürü Manfred Hübner, fiyatlar son yedi günde toparlanmış olsa da, “sürdürülebilir, orta vadeli motive edilmiş yatırım alımı” olmadığı için stratejik güven eksikliğinin pazar için kötü haber olduğunu söylüyor. 

Hübner, Afrika gibi yerlerde teknolojinin daha fazla benimsenmesinden kaynaklanabilecek kripto para birimlerine olan ilginin de arttığına dair kanıtlar olduğunu da sözlerine ekledi. Bu, Bitcoin gibi varlıklar için uzun vadeli bir toparlanmaya yol açabilecek olsa da Hübner, pazarın hala kısa vadeli aksiliklere açık olduğunu söylüyor.

Dijital varlık akışları geçen ay negatifti

Bir kripto piyasası çöküşünün ufukta görünmesinin bir başka nedeni de, Kuzey Amerikalı yatırımcıların paralarını endişe verici bir hızla piyasadan çekmeleri. CoinShares’ten alınan verilere göre, geçen hafta piyasadan 47 milyon dolarlık bir çıkış oldu ve tasfiyelerin %98’inden fazlası Kuzey Amerika pazarından geldi.

Yatırımcılar ayrıca Bitcoin gibi en popüler varlıkların bazılarını da bırakıyor. Son iki hafta içinde, Bitcoin’den 101 milyon dolardan fazla tasfiye edildi. Durum, bu yıl şimdiye kadar toplam 151 milyon doları aşan çıkışlar gören Ethereum için daha da kötü. Bu, Ethereum’un yönetimi altındaki varlıkların %1,2’sinden fazlasını temsil ediyor.

Herhangi bir yatırımda olduğu gibi, kripto para birimleri de riskler taşıyor.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin