Yatırımcılar dikkat: Ayı piyasasından zarar görmeden çıkmak için 4 ipucu!
Yatırımcılar dikkat: Ayı piyasasından zarar görmeden çıkmak için 4 ipucu!

Yatırımcılar dikkat: Ayı piyasasından zarar görmeden çıkmak için 4 ipucu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Neredeyse tüm kripto para birimleri son haftalarda düştü ve Bitcoin de bir istisna değil. 11 Mayıs Çarşamba günü, kripto para biriminin fiyatı 30.000 doların altına düştü. Yazım sırasında, Bitcoin son 24 saatte %11,72 düşüşle 27.368 dolardan işlem görüyor.

Bear Market - Bitcoin Crash

Şimdi, soru şu ki, bu bir düşüş piyasası mı yoksa boğa piyasasında sadece kötü bir zaman mı? Cardano’nun yaratıcısı Charles Hoskinson’a göre, bir ayı piyasasıyla karşı karşıya olduğumuza şüphe yok.

Ayı piyasası nedir?

Boğa veya ayı piyasasının tam olarak ne olduğuna dair resmi bir ölçü yok. Bu dönemin uzunluğu özgürce yorumlanabilir.

Boğa piyasası terimi, uzun bir büyüme dönemini tanımlamak için kullanılır. Hisse senedinin değerinde veya bizim durumumuzda kripto para piyasasında bir artış.  Ayı piyasası, Bitcoin fiyatının veya değerinin uzun bir süre boyunca düştüğü bir durumdur. Bu iki terim borsadan türetildi.

  • Boğa piyasası, fiyatların yükseldiği anlamına gelen iyimserlikle karakterizedir.
  • Ayı piyasası karamsarlıkla karakterize edilir ve bu süreçte fiyatlar düşer.

Başlangıçta, Bitcoin çoğunlukla teknoloji meraklısı insanların ilgisini çekiyordu. Ancak bir süre sonra giderek daha fazla insan BTC’yi bir yatırım olarak görmeye başladı. O zamandan beri, bu iki terim kripto para birimlerinde de ortaya çıktı. Boğa piyasası veya ayı piyasası farklı şekillerde ortaya çıkabilir. Örneğin, arz ve talebi değiştirerek veya makroekonomik faktörleri değiştirerek.

Ancak piyasanın psikolojisini de unutmamak gerekiyor. Fiyat çok hızlı mı düşüyor ve düşüş eğiliminde mi? O zaman güçlendirici bir etkisi olabilir. Gittikçe daha az sayıda yatırımcı iyi bir sonuca inanıyor ve kripto paralarını satıyor, bu da fiyatların daha da düşmesine neden oluyor. Sonuç olarak, daha da az insan piyasaya güveniyor.

Bu nedenle, düşüş piyasasında nasıl hayatta kalacağınıza ve hatta zaferle nasıl çıkacağınıza dair 4 ipucu veriyoruz.

1) Dolar-maliyet ortalaması

Dolar Maliyet Ortalaması veya kısaca DCA ile, piyasaya tüm sermayenizle tek seferde girmek yerine yatırımınızı küçük parçalara bölersiniz. Bu, düşük riskli bir yatırım şeklidir ve deneyimsiz yatırımcıların tüm fonlarını hemen kaybetmelerini önler.

Örneğin, 10.000 dolarlık bir yatırım, 20 küçük yatırıma bölünebilir ve belirli fiyatlarda veya belirli bir süre boyunca kullanılabilir.

2) Bir DAO’da çalışmak

Kripto dünyası hızla ilerliyor ve sürekli olarak yeni pazar segmentleri ve teknolojiler ortaya çıkıyor. Bu ileri teknolojilerden biri de DAO’lardır. DAO, Merkezi Olmayan Otonom Organizasyonun kısaltmasıdır. Bu, herkesin nispeten kolayca katılabileceği yeni bir organizasyon şekli.

Bugünlerde birçok kripto projesi bir DAO olarak başlıyor. Özellikle ayı piyasasında fiyatlar baskı altındayken kripto dünyasında çalışmak harika.

3) Öğrenme teorisi

Aynı şekilde, ayı piyasası teori öğrenmek için harika bir zamanlama olabilir. Bunlar, yatırım ve piyasa davranışı ile ilgili konular veya zincir analizi veya blok zincirin temelleri gibi teknik teori olabilir.

4) Soğukkanlı olun

Piyasa döngüleri oldukça normal ve özellikle kriptoda aşırı derecede meydana gelir. Bir adım geri atın ve kripto para birimlerinin bundan birkaç yıl sonra hâlâ var olacağını ve en az 3 ayı piyasasından geçtiğini anlayın.

atozmarkets


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin