featured

Yatırımcılar bu borsaları nereden buluyor! Dolandırılmanın yeni adı “Humex” oldu…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir kripto borsasının daha dolandırıcılık haberiyle yatırımcılar sarsıldı. Yerel kaynaklara göre, Türkiye’de de hizmet veren yabancı şirket Humex, binlerce insanı dolandırdı. Arkasında mağdur bırakarak kripto para borsası, sırra kadem bastı. Mağdurlar ise ne yapacağını düşünüyor.

Yatırımcılar, güvenilir ve bilindik borsalar yerine daha riskli platformları tercih etmeye devam ediyor. Pek çok kripto yatırımcısının daha önce duymadığı bir borsa üzerinde işlem yapan yatırımcılar, bugün hayatlarının şokunu yaşadı. Türkiye’den de 2 binin üzerinde kişinin yatırım yaptığı borsada mağdur konumuna geldi.

Thodex vakasından ders çıkarmayan yatırımcılar, yeni bir hüsran yaşadı. Öngörülere göre borsanın daha fazla gelir vermesi sonucu bu kadar yatırımcı çekebildi. Ancak günün sonunda kullanıcılar, açgözlülüğün kurbanı oldu.

Asya merkezli Humex borsası ortalardan kayboldu

Çin’de faaliyetlerine başlayan Humex şirketi zamanla farklı ülkelere de hizmet verdi. Hizmet verdiği ülkeler arasında Türkiye’de yer alıyordu. Diğer dolandırıcılık vakalarında olduğu gibi insanların güvenini kazanan şirket, sonrasında büyük vurgun yaparak kaçtı. 20 milyon dolarla kayıplara karışan Humex kurucusu ya da ekibinden henüz haber alınamıyor.

Ülkemizde de mağdur olan bir yatırımcı ise şunları söyledi:

“Normalde akşamları karları çekebiliyorduk. Akşam kar yatmış fakat çekme işlemini yapamadım. Parça parça olmakla birlikte 12.000$ kadar yatırmıştım. Şu an ne olacak bilmiyorum.”

Konuyla ilgili TRT Haber’e açıklama yapan Avukat Mehmet Tufak Koçak, şirket hakkında bilgi verdi:

“Humingbırd teknoloji yatırım şirketi ülkemizde 2021 yılında faaliyete geçmiş. Yaklaşık yirmi milyon dolarlık bir yatırımla Türkiye’ye geldiklerini söylüyorlar. Ancak ticaret sicilinden anlıyoruz ki yüz bin Türk lirası kadar bir sermayeleri var.”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin