bitcoin yatırım
bitcoin yatırım

Yatırım Stratejisi Nasıl Oluşturulur

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Doğru Strateji Nasıl Olur ?
Bitcoin ve Altcoin Akıl Hocalarından Uzak Durun

Altcoin‘den nasıl kazanç sağlanır ? Altcoin alış satış işlemleri nasıl gerçekleştirilir ? gibi sorular birçok Bitcoin kullanıcısının kafasını kurcalar. Tabi bu işlemleri gerçekleştirirken dikkat etmeniz gereken bazı kısımlar mevcut. Yazımızda Yatırım Stratejisi Nasıl Oluşturulur Altcoin alım satımında dikkat edilmesi gereken noktaları derledik.

Başlarken
Poloniex Kullanımı: Altcoin Alış Satış İşlemleri isimli yazımızda bahsetmiş olduğumuz gibi Altcoin’den kazanç elde etmek onu satın almak kadar kolay olmuyor. Arkadaş tavsiyesi, çeşitli manipülasyonlar , sözde profesyoneller ve daha birçok kafa karıştırıcı etkenin işleri zorlaştırması ile birlikte yatırımcıda çıkmaza sürükleniyor. Biraz disiplin ve araştırma ile Kripto para sektöründen kazanç sağlamak o kadarda zor değil gelin beraber inceleyelim.

Kendini Bil !
Böylesine hareketli duraksız bir piyasada bireysel yatırımcının izleyebileceği iki yol olabilir.

  • Aktif Yatırımcı : Hızlı hareket ederek ufak hareketleri kazanca dönüştürür.
  • Pasif Yatırımcı : Kısa vadeli hareketlerle ilgilenmez mega trendleri izler.

Şimdi bunların detaylı incelemesini yapalım. Aktif veya pasif yatırımcı olduğunuza karar vermeden önce kendinizi sorgulamanız gerek, yatırım aşamasında çok önemli sayabileceğimiz üç unsur var.

1- Zaman 
Eğer Kripto Para sektöründe yatırım için eksiğiniz zaman ise önemli değil kısa vadeli alım satımı unutun yeter. Belli bir yatırım disiplini ile piyasa dalgalanmaları yerine daha geniş bantlarda alım satım noktaları belirleyerek iyi bir ”Pasif Yatırımcı” olabilirsiniz. Belli alım satım noktaları belirlemek o noktalar haricinde harekete geçmemek olarak da özetlenebilir.

Fakat zaman konusunda daha esnek davranabilme şansınız varsa günde iki , üç saat gibi bir süre ayırabileceğinize inanıyorsanız ve önceden sektör konusunda biraz bilginiz var ise (Burası önemli) aktif yatırımcı olarak portföy yönetiminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak sektörle yeni tanışıp geçmişini bir süre incelemeden Blockchain‘den haberdar olmadan direk alım satıma girişmek sizi çok hırpalar, ve sonunda yorgun düşerek bu işten vazgeçersiniz.

2-Disiplin
Ve işte en önemlisi eğer yatırım disiplini konusunda çok kötüyseniz bu işten vazgeçin demek çok ağır kaçmaz herhalde. Kendinizi biliyorsunuzdur, tabi bu durumu piyasaya dahil olup tecrübe edinmeniz ile kontrol altına alabilirsiniz. Ama panik atak seviyesinde her dakika piyasası anlamsızca takip edip düşerken sat yükselirken al gibi bir döngüye giriyorsanız ve işler içinden çıkılmaz bir hal alıyorsa bu konuda size yardım edebilecek bir yatırım danışmanız bulmanız iyi olabilir. Aktif yatırımcılar yada aktif yatırımcı olmak isteyenler özellikle bu konuda fazlasıyla sıkıntı çeker kararınızı ona göre verin

3-Piyasa Konusunda Gerekli Bilgi
Bu en kolayı, Bitcoin ile tanıştınız sonrasında altcoinler derken Kripto para sektörünün içindesiniz bu noktadan sonra bol bol araştırma yapmak ve özellikle Bitcoin’in geçmişini araştırmak size bu konuda büyük fayda sağlayacaktır aradığınız bilgiler çok uzakta değil şu an bulunduğunuz Kripto para platformu olan koinforum.com üzerinden bu bilgilere fazlasıyla ulaşabilirsiniz. Eğer Pasif yatırımcı olma konusunda kararlıysanız bu işin üstüne fazlasıyla düşmenize gerek yok ama en azından ”Kripto Para Sektörü Gün Geçtikce Büyüyor, Ciddi Dalgalanmalar Manipülasyonlar Yaşansada Sonuç Hep Yukarı Hareket Şeklinde.” (Tabi bunu çöp coinler için söyleyemeyiz) Düşüncesinin kafanızda oturmasını sağlayın çünkü gerçektende böyle.

Sektörü İyi Tanıyın
Borsayla, Forexle uğraşmış olabilirsiniz. Bu güzel fakat artık Kripto Para sektöründe işlem yapacaksınız, bunu net bir şekilde bilin bu ne demek.

”Bitcoin kazandırır” evet bu çok doğru ancak yükselecek diye 3000$’dan alıp 2000’lere düşünce satarsanız kazandırmaz aksine çok şey kaybettirir. Yani Bitcoin konusunda uzun vadeli düşünün bir haftalık bir aylık gibi bir süreç sizi zora sokar özellikle yatırım disiplinine sahip değilseniz.

Örnekleriyle inceleyelim Coin World İndex adresinden aldığımız bu ekran görüntüsü aslında herşeyi gözler önüne seriyor. Kripto Para piyasasının gözde 3 coini 30 günlük periyoda dikkat düşüşleri görebiliyorsunuz ki Bitcoin’de kısa vadede yapmış olduğu hızlı yükseliş ile bu düşüşü kapattı yoksa oda kırmızı şekildeydi. Üç, Altı ay yada bir yıllık periyottaki kazançlar ise muazzam yani böyle bir yatırım aracı yok diyebiliriz. Ama tabi direk Bitcoin’den haberdar olup fiyatını inceleyenlerdenseniz zaten bu ponzi der geçersiniz ne kadar basit demi an itibari ile 110 Milyar $ hacme sahip bir piyasaya Ponzi demek.


Bu kısımı toparlamak gerekirse Kripto Para yatırımınızı uzun vadeli düşünüp ona göre hareket etmelisiniz, Sonuçlar ortada

Akıl Hocalarından Uzak Durun
”Hacı Bitcoin Bölünecek Değeri Kesin Yarıya Düşer ….Coin al Bence” , ”Yav Bir Coin Var Bomba Dünya’nın En Zengin Aileside Destekliyor Ve Her Girene 100$ Değerinde Hediye Ediyorlar.” …..

Bu liste uzar gider. Ortalık Trader dolu ama neyin trader’ı belli değil heh işte onlardan uzak durun başınıza herşey gelebilir. Öneri ile Akşam aldığınız …. Coin sabah olmayabilir. Kendi analizinizi yapmayı mutlaka öğrenmelisiniz buda okuyup araştırarak olur siz zaten çoktan başlamışsınız. Ufak bir tavsiye Network’u yapılan ve bunu Bitcoin üzerinden pazarlamaya çalışan Coinlerden KESİNLİKLE uzak durun ( Dünyanın En Zengin Ailesi Desteklese Bile )

 

Teknochain

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin