featured

Şimdi yatırım yapmaya karar verdiyseniz, hangi kripto para birimi mantıklı olabilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği altcoinlerden bir tanesi olan Cardano’nun blockchain’inin geliştirilmesi, araştırmaya ve organize bir sürece dayanmaktadır. Cardano’nun token fiyatı bu yıl %600’den fazla değer kazandı.

Bu yazıda The Motley Fool’dan Adria Cimino adlı yazarın kişisel görüşlerinden yola çıkarak bir düzenleme yapılmıştır. Peki Cimino, neden Cardano (ADA) altcoininin mantıklı bir yatırım olabileceğini düşünüyor?

Kripto para piyasasına yatırım yapılmaya karar verildiğinde, inişler ve çıkışlar kabul edilmelidir. Güzel sonuçları olabileceği gibi yüksek riskler de barındırabiliyor. Bu yüzden yatırım yapmaya şimdi karar veren bir yatırımcı en doğru kripto para biriminin hangisi olacağını düşünüyor olabilir.

Son birkaç yılda piyasada binlerce farklı kripto para birimi doğdu. Bitcoin ve Ethereum gibi büyük birimlerin dışında artık, hem kullanım alanında hem de yatırımcılar için yarışan ve gelecek vaat eden bir sürü kripto para birimi mevcut. Tüm bu seçenekler arasında yarının muhtemel kazananlarını tespit etmek zor olabilir.

Ama analistlerin dikkatini çeken birçok yeni sayılabilecek token var. Ve özellikle şu anda Cimino’ya göre satın alınması mantıklı gözüken bir tane var. Bu coin, 2021 yılında oldukça güzel bir ivme kazandı ve gelecek dönemlerde de başarısına devam edebilir.

İşlem hızında liderlik

Ethereum kurucu ortağı Charles Hoskinson, 2015 yılında Cardano (ADA)’yu yarattı. O zamanki plan, diğer coinlerden daha fazla ölçeklenebilirliğe sahip bir blockchain oluşturmaktı. Şimdiye kadar Cardano, daha fazla işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirme yeteneğini gösteriyor. Ethereum ile bir karşılaştırma yapıldığında 30’a kıyasla saniyede 250 işlem gerçekleştirebilir.

Ethereum da işlemlerini saniyede net 100.000’e çıkaracak bir yeni yıl yükseltmesi sunmaya hazırlanıyor. Ancak konu hız olduğunda Cardano uzun vadede hâlâ önünde olabilir. Çünkü Cardano gelecekte saniyede 1 milyon işlem gerçekleştirebilmeyi hedefliyor.

Bir diğer olumlu nokta ise bu kripto para biriminin kullandığı geliştirme yöntemidir. Cardano, güncellemeleri veya yükseltmeleri doğrudan başlatmaz. İlk olarak, herhangi bir değişiklik bir meslektaşın incelemesi sürecinden geçer. Bu, kullanıma ve sunma zaman çizelgelerini biraz yavaşlatabilir. Ancak aynı zamanda aksaklıkları ve diğer sorunları da önler. Bu yüzden Adria Cimino Cardano’nun sistemindeki iyileştirmelerin beklemeye değer olduğunu düşünüyor.

Geliştirme zaman çizelgesinden bahsetmişken, Cardano ekibinin bundan sonra ne olacağına dair ayrıntılı bir planı var. Yol haritası beş geliştirme aşamasını içeriyor. Son iki aşamada ise eş zamanlı olarak çalışmalar sürüyor. Nihai hedef, Cardano’yu gerçekten merkezi olmayan kendi kendini idame ettiren bir blochain haline getirmek.

Gerçek dünyadaki kullanımları

Gerçek dünyadaki kullanım durumları söz konusu olduğunda Cardano, Ethereum’a çok benziyor. Akıllı sözleşmeler çalıştırabilir. Bu nedenle de merkezi olmayan uygulamaları barındırabilir. Cardano’nun gerçek dünyadaki kullanımları oldukça fazla. Örneğin tarımda, ürünleri çiftlikten yemeğinize kadar takip etmenize yardımcı olabilir. Finansta, bir banka hesabı açma gibi süreçleri kolaylaştırabilir. Çünkü doğrulanmış kimlik bilgileri gerektiğinde kullanılmak üzere blockchaininde saklanabilir.

Cardano’nun yerel kripto para birimine ise ADA denir. ADA bir yatırım birimi olarak tutulabilir, para göndermek veya almak için kullanılabilir. Kripto para birimlerinin bir arz sınırı yoktur. Ancak ADA’nın var. Bu da 45 milyar token. Bu olumlu bir yön olabilir, çünkü kıtlık durumunda değerini artırabilir.

kripto para ada

 

Cardano, bu yılı %600 oranında bir kazançla kapatma yolunda ilerliyor. Ancak planlarında istenilen ilerlemeyi yakalayabilirse daha fazla büyüme yaşayabilir. Şu anda piyasa değerlerine göre yedinci en büyük kripto para birimi. Eğer geliştirme hedeflerine ulaşabilirse kripto para birimi daha da önemli hale gelebilir. Hızı ve gerçek dünyadaki kullanımları onu listelerin zirvesine yakın tutabilir.

Sonuç olarak, yukarıda verilen bütün veriler ışığında Adria Cimino; kripto para piyasasında yatırım yapmak için en değerli birimlerden biri olarak Cardano (ADA)’yı öneriyor.

themotleyfool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin