Yatırım firmasından 2030 için çok çarpıcı Bitcoin tahmini!
Yatırım firmasından 2030 için çok çarpıcı Bitcoin tahmini!

Yatırım firmasından 2030 için çok çarpıcı Bitcoin tahmini!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son zamanlarda ana akım finans oyuncularının Blockchain alanına akın etmesiyle, Bitcoin’in kurumsal tahsisi de tırmandı. Yatırım firması Off The Chain Capital’in kurucusu Brian Estes, 10 yıl içerisinde Bitcoin benimsenme oranının yüzde 90’a dayanacağını düşünüyor.

“Bitcoin benimsenmesi 2030 itibarıyla yüzde 90’a ulaşabilir.”

Estes, raporda şu ifadelere yer veriyor:

2029 veya 2030’da ABD’deki hanelerin ve insanların %90’ının kripto para birimi ve Bitcoin kullancağını düşünüyorum. Bunun sadece ABD ekonomisinin değil ekonominin de istikrarlı bir parçası olacağına inanıyorum.

Estes’in mantığı, yeni teknolojilerin benimsenme sürecini ve hızını gösteren ortak bir grafik görüntü olan S-Curve analizine dayanıyor. Estes, “Yeni bir teknolojinin %0 benimsemeden %10 benimsemeye geçmesi için geçen süre, %10 benimsemeden %90 benimsemeye gitmesi için geçen süre ile aynı.” dedi.

S-Curve Grafiği
S-Curve Grafiği

Forbes katılımcısı Ron Shevlin’in Temmuz 2020’de bildirdiğine göre, danışmanlık firması Cornerstone Advisors’ın 2020 verilerine göre dijital varlık sahipleri 18 yaş ve üstü ABD nüfusunun en az %15’ini oluşturuyor.

Bu yıl pek çok kurumsal yatırımcı BTC ile tanıştı

Estes, 2019’da ABD’lilerin %10’unun kripto varlıklarını elinde tuttuğunu belirtti. Nisan 2019’da Blockchain Capital’den alınan veriler, Bitcoin sahiplerinin ABD’nin %11’ini oluşturduğunu iddia etti:

Bitcoin’in %0-10 benimsemeden çıkması 10 yıl sürdü. S-Curve analizine göre, BTC’nin on yılda %90 benimsenmesi gerekiyor. Estes, 2020’de kripto tutan ABD vatandaşlarının %15 olduğunu söyleyerek “2029 yılında %90’a ulaşma yolunda ilerliyoruz.” dedi.

MicroStrategy’ye ek olarak Jack Dorsey’nin Square şirketi ve milyarder Paul Tudor Jones da 2020’de Bitcoin satın aldı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin