Yatırım devi JPMorgan, ilk DeFi işlemini gerçekleştirdi!
Yatırım devi JPMorgan, ilk DeFi işlemini gerçekleştirdi!

Yatırım devi JP Morgan, ilk DeFi işlemini gerçekleştirdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yatırım devi JP Morgan, Singapur Para Otoritesi ile ortaklaşa, şimdiye kadarki ilk DeFi işlemini gerçekleştirdi. Singapur Para Otoritesi (MAS), pilot programın amacının, DeFi uygulamalarının finansal piyasalarda nasıl kullanılabileceğini anlamak olduğunu söyledi. Aynı zamanda varlıkları tokenleştirmede ve sınırların ötesine transfer etmede bir deney olarak hizmet etti.

JP Morgan’a ek olarak, Singapur bankası DBS ve SBI Digital Asset Holdings de pilot uygulamaya katıldı. MAS’a göre taraflar, tokenize edilmiş varlıkların, özellikle Singapur ve Japon devlet tahvilleri ve para birimlerinin işlemlerini kolaylaştırdı.

Bu işlemler, düşük maliyetler nedeniyle Ethereum tabanlı Polygon ağında yapıldı. Ayrıca, AAVE’nin havuz konsepti kullanıldı.

JP Morgan’ın CEO’su kripto para birimleri konusunda şüpheci olmaya devam etse de, şirket blockchain teknolojisine önemli ölçüde yatırım yapıyor. Onyx olarak bilinen blok zinciri odaklı kolu, pilot uygulamaya katıldı ve yakın zamanda Visa ile işbirliği yaptı.

Singapur Merkez Bankası DeFi’de değer buldu

Singapur Merkez Bankası, Mayıs 2022’de Project Guardian’ı duyurarak bir süredir DeFi’de önemli bir değer görüyor. Son duyurusunda, DeFi‘nin aracılara ihtiyaç duymadan kuruluşlar arasında doğrudan finansal işlemlere olanak tanıdığını vurguladı.

MAS, Project Guardian’ın bu ilk canlı işlemlerinin, tokenize varlıkların “anında takas edilebileceğini ve kapatılabileceğini” gösterdiğini söyledi. Merkez bankasına göre bu, “ikili karşı taraf ticaret ilişkilerinin yönetimini” gerektiren bir süreci kolaylaştırıyor.

Geleceğin pilotları için planlar

Project Guardian’ı bu yılın başlarında duyuran MAS, finansal kurumların çeşitli pilot projelere katılmalarını etkin bir şekilde istedi. Bu ilk başarılı pilot uygulamaya ek olarak MAS, iki ek endüstri pilotu daha başlatacağını duyurdu.

İlki, token haline getirilmiş varlıkların benzer bir transferini içerir, ancak bu durumda diğer finansal varlıklardan oluşacaktır. MAS, bu ticaret finansmanı pilot çalışması için Standard Chartered Bank ile işbirliği yapacağını söyledi.

Diğeri, “varlık yönetimi ürünlerinin dijital olarak çıkarılması” ile ilgilidir ve HSBC ve UOB finans kuruluşlarını içerecektir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin