Yarı iletken sektörü Blockchain benimsemesine öncülük ediyor
Yarı iletken sektörü Blockchain benimsemesine öncülük ediyor

Yarı iletken sektörü Blockchain benimsemesine öncülük ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Global profesyonel hizmetler firması Accenture tarafından yapılan bir araştırma, Blockchain teknolojisinin benimsenmesi ile ilgili olarak yeni bilgiler sunuyor. Yarı iletken sanayisi şu anda diğer sektörlere kıyasla en yüksek seviyedeki yükseliş seviyelerinin tadını çıkarıyor.

Yarı iletken sektörü Blockchain benimsemesine öncülük ediyor

Çalışma, yıllık gelirleri en az 0,5 milyar Amerikan doları olan firmalarda çoğunlukla üst düzey yöneticileri inceledi. Bulgular, yarı iletken sektöründeki yöneticilerin %88’inin önümüzdeki 36 ay içinde kuruluşlarının sistemlerine entegre edilmiş Blockchain teknolojisi kullanacağını gösterdi. Yarı iletken sektörüne hitap eden Blockchain teknolojisinin özellikleri; değişmezliği, güvenliği ve merkezi olmayan doğayı içeriyor. Rapor, operasyonel maliyetlerin düşürülmesine, şirket içi işbirliklerinin geliştirilmesine ve tedarik zincirindeki verimliliğin artırılmasına yardımcı olabilir.

Daha kısa ürün-market zaman çizelgeleri

Buna ek olarak, Accenture’deki yarı iletken uygulamasının başı Syed Alam’a göre, Blockchain yeni ürünler başlatmak için harcanan süreyi kısaltabilir:

Sektörün karmaşık tedarik zinciri boyunca Blockchain, yarı iletken çipleri ve ilgili teknolojileri kullanan iş operasyonlarını basitleştiriyor. Bu daha hızlı izlenebilirlik, şirketlerin iş operasyonlarını iyileştirecek ve ürünlerinin pazara sunulmasını hızlandıracak. Daha düşük maliyetlerle bunu gerçekleştirmelerini sağlayacak. Yarı iletken şirketler ayrıca teknoloji tabanlı işbirliklerini oluşturmak, ölçeklemek ve yönetmek ve gelecekteki iş işlemlerini yeniden tanımlamak için Blockchain kullanabilirler.

Diğer teknoloji yoğun üretim sektörleri de Blockchain’i hızlı benimsiyor

Yarı iletken sektörünün yanı sıra, incelenen diğer sektörler arasında havacılık ve savunma, endüstriyel ekipman, sigorta, yazılım ve platformlar, otomotiv, kimyasallar ve iletişim bulunuyor.

Havacılık ve savunma sektöründe, yöneticilerin %86’sı sanayide Blockchain teknolojisinin benimsenmesi konusunda yükselen güven dile getirdi. Perakende ve endüstriyel ekipman sektörlerindeki güven seviyesi %85, sigorta ve yazılım sektörlerinde ise %84 olarak gerçekleşti. Otomotiv sektöründe, seviye %82 iken, kimyasal ve iletişim sektörlerinde %81 olarak gerçekleşti.

Şimdiye kadar çok ilerlendi

Yakın geçmişte çeşitli raporlar, yukarıda sözü edilen sektörlerin bazılarında oyuncular tarafından yapılan Blockchain teknolojisi çabalarına dikkat çekti. Örneğin, Çin’in en büyük online perakendecisi olan Alibaba, kısa bir süre önce dünyadaki Bblockchain patentlerinin %10’undan fazlasına başvurduğunu bildirdikten sonra manşetlere çarptı. Bu ayın başlarında bildirildiği gibi, bazı patentler, özellikle gıda açısından tedarik zincirinde şeffaflığın artırılmasını amaçladı.

Otomotiv sektöründe Alman lüks otomobil üreticisi BMW, kısa bir süre önce müşterileri için bir borç verme çözümü geliştirmek amacıyla bir Blockchain startup’ı ile ortaklık kurdu. İletişim endüstrisinde 172 yaşındaki haber kuruluşu The Associated Press, geçtiğimiz ayın sonlarında blok merkezli gazetecilik startup’ı olan Civil Media Company ile ortak merkezli bir defter platformu üzerinde içerik dağıtmayı hedefleyen bir ortaklık duyurdu.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin