featured

Yanlış giden bir şeyler mi var? Meta ilk çeyrekte kayıp açıkladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılında hızlı bir tanıtım yapan Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, istediğini alamamış gibi. Geçtiğimiz yılın sonlarında önemli bir trend başlatan dahi, sistemin biraz gerisinde kalmış olabilir. Öyle ki şirket, 2022 yılının ilk çeyreğinde büyük bir zarar açıkladı. Meta, taze bir kan kaybı yaşıyor.

Meta kaybediyor gibi ama bu sadece ilk çeyrek görüntüsü. Meta Platforms Inc. (FB), 2022’nin ilk üç ayında yaklaşık 3 milyar dolarlık kazanç kaybı bildirdi.

Mali rapor, VR ve artırılmış gerçekliği içeren Facebook Reality Labs (FRL) için geçerli. Gelir raporu, 27 ila 29 milyar dolarlık öngörülen gelir aralığına ulaşmış olmasına rağmen, düşük uçta olduğunu gösteriyor. Şirket ayrıca yıllık net gelirde %21’lik bir düşüş öngördü.

Dördüncü çeyrekte 230 milyar doları aşan zararla sorun var. Meta hisseleri de ertesi gün açıklanan rapor sonrası düştü. Son zamanlardaki tüm bu finansal darbelerin suçlusu makroekonomik zorluklar olduğu düşünülüyor.

VR ve AR’ye Odaklanma

Facebook, Messenger, Instagram ve Whatsapp’ı içeren Meta uygulamalar, şirketin ağırlıklı olarak reklamcılıktan gelen 27,2 milyar dolarlık toplam gelirinin büyük bir bölümünü hala elinde tutuyor.

Şu anda 1.96 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip olduğu için, Facebook tek başına kullanıcı anlamında artış gösterdi.

Facebook, Meta olarak yeniden markalaştıkça, şirket daha çok VR ve AR’ye odaklandı. 695 milyon dolardan fazla kazanç sağlayan aynı bölüm 2,9 milyar dolar gelir kaybı bildirmişti. Ancak Meta, ikinci çeyrek için daha iyimser tablo bekliyor.

Öte yandan şirket, Ukrayna’daki savaş ve Apple iOS’taki gizlilik değişiklikleri gibi farklı siyasi, çevresel ve ekonomik zorlukları göz önünde bulundurarak 28 ila 30 milyar dolar arasında bir gelir aralığı bekliyor. Özellikle Rusya’daki hizmet kaybıyla birlikte aktif kullanıcı sayısında da düşüş bekleniyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin