Yamada Denki
Yamada Denki

Japonya’da Bitcoin ağı genişliyor: Yamada Denki elektronik eşya alımında Bitcoin kabul edecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’nın en büyük elektronik marketi Yamada Denki, ülkenin kripto para borsası Bitflyer ile gerçekleştirilen ortak çalışma ile Bitcoin kabul etmeye başlayacağını bildirdi.

Ortaklığa göre, Yamada Denki şubelerinden alınacak elektronik ürünler Bitcoin ile ödenebilecek. Şirket, bu uygulamanın test edilmesi için pilot mağaza olarak başkent Tokyo’daki iki merkezin kullanılacağını ve devam eden dönemde, bu ödeme metodunun tüm ülkeye yayılmasının amaçlandığını da kamuoyu ile paylaştı.

Elektronik eşya alımında Bitcoin kabul edilecek

Yamada Denki, elektronik ürün satışında Bitcoin’i kabul etmeye 27 Ocak’ta başlandığını açıkladı. Ödemelerin gerçekleşmesinde ortak partnerliğin ise ülkenin en büyük kripto para borsası olan Bitflyer’ın üstleneceği belirtildi.

Japonya’da mobil telefon operatörü olarak hizmet veren NTT ve yapılan bazı bağımsız araştırmalara göre ülkenin en büyük teknoloji marketi Yamada Denki’nin Bitcoin ile ödemeleri kabul etmeye başlaması, Japonya’nın kripto paralar konusundaki olumlu duruşunu bir kez daha teyit etmiş oldu.

Yamada Denki indirimli satışlarıyla ülkenin zirvesinde

Firmanın bayiliklerinde bilgisayar, tablet, masak koltukları, cep telefonları, beyaz eşyalar, elektrikli ev gereçleri, küçük mutfak eşyaları ve diğer ev ürünleri gibi çok çeşitli ürünler tüketici ile buluşuyor. Yamada Denki, bu ürünleri genelde yüksek indirimler ile satıyor ve bu da onları ülkede bu alanda birinci olmalarını sağlıyor.

Bu yeni ödeme şeklinin ilk başta hayata geçeceği iki yer ise firmanın Tokyo’da bulunan iki mağazası. Özellikle yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bu mağazaları pilot bölge olarak seçen şirket, bu sayede ödemelerin nasıl işlediğini kolaylıkla test etmeyi amaçlıyor.

Ödemelerin Bitcoin ile yapılabilmesi için ise minimum sınır 300 bin Japon Yeni yani 2 bin 760 dolar olarak belirlendi. Bu miktarın altında yapılan ödemelerde, ödeme masraflarının ciddi rol oynaması sebebiyle Bitcoin ile ödeme yapılamayacak.

Ortaklığın başlamasının şerefine ülkedeki en büyük kripto para borsası Bitflyer, Bitflyler cüzdanlarındaki kripto paraları kullanarak ödeme yapan ilk 500 kişiye, 500 Japon Yeni verileceğini duyurdu.

“Bu daha başlangıç, devamı gelecek.”

Bitflyer’dan yapılan açıklamaya göre ortaklığın gelecek yıllarında sadece bu iki mağazadaki ödemeler ile yetinilmeyecek. İki taraf da kripto para kullanarak yapılacak ödemelerin, tüm Japonya’ya yayılması konusunda fikir birliği halinde.

Henüz geçtiğimiz günlerde Avrupa’ya açılan Bitflyer’dan yapılan resmi açıklamada ise şu noktalara değinildi:

Ana hedef olarak Bitcoin ile ödeme yönteminin yaygınlaştırılması ve teşviki için çalışmaktayız. Yamada Denki ile gerçekleştireceğimiz ortaklığın bize ve Yamada Denki’ye, Japonya’dan veya yurt dışından birçok müşteri kazandırmasını umuyoruz. Bitcoin ile ödeme yapılması konusunda artmış bir talep vardı ve bu talebi karşılamak için harekete geçtiğimiz için mutluyuz. Yakın dönemde sistemin geliştirilmesi ve yayılması için çalışacağız.

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin