featured
Yakılan ETH miktarı 2 milyonu geçti: Ethereum fiyatını ne bekliyor?

Yakılan ETH miktarı 2 milyonu geçti: Ethereum fiyatını ne bekliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum, geçen yıl uygulanan EIP-1559 yükseltmesi sonrasında toplam yakım miktarında 2 milyon ETH barajını geçti.

Ethereum ağındaki en büyük GAS kullanan platform, önde gelen NFT pazar yeri OpenSea. İlginç bir şekilde ETH transferleri, OpenSea’nin ardından ikinci sırada yer alıyor. Diğer en çok gaz kullananlar arasında Uniswap, StrongBlock, Tether yer alıyor.

Ethereum yakımları nasıl gidiyor?

Watch the Burn’deki en son istatistiklere göre, Ethereum ağı 2 milyondan fazla ETH’yi yok etti, bu da yaklaşık 6 milyar dolarlık bir tutarın ETH dolaşımından sonsuza kadar kaldırıldığı anlamına geliyor.

Ethereum İyileştirme Önerisi (EIP) 1559, tartışmasız en büyük ikinci Blockchain’deki en popüler yükseltmelerden biri. Deflasyonist bir etkiyi tetikleyen ücret yakma önerisi, geçen yaz Londra hard fork’unun bir parçası olarak uygulandı. Ethereum ilk olarak Eylül ayı başlarında net negatif bir ihraç yaşadı.

Son yedi ayda Ethereum ağından önemli miktarda varlık silindi. EIP-1559, daha önce madencilere yönlendirilen ağdaki işlem ücretini temel ücrete ve bahşişlere böldü. Taban ücret yok edilirken bahşiş de madencilere gidiyor.

Ethereum ağındaki madencilere 344 binden fazla ETH veya yaklaşık 1 milyon dolar dağıtıldı.

Peki sırada ne var?

Ethereum’un bir hisse kanıtı (PoS) ağına geçişi, uzun yıllar süren bir hareket. Geçen hafta ağ, Kiln test ağında birleşti. Bu, “birleşmenin” bu yılın ikinci çeyreğinde gerçekleşmesi için ayarlandığı yer ve aynı zamanda konsensüs mekanizmasındaki nihai değişimden önceki son test ağı olması bekleniyor.

Merge’in ardından mevcut PoW konsensüs mekanizması tamamen kullanımdan kaldırılacak ve Blockchain’deki tüm bloklar PoS aracılığıyla üretilecek. Bu hareket sayesinde Etheruem, Bitcoin’in uzun süredir önünde büyük bir engel haline gelen çevresel tartışmalardan uzaklaşmasına yardımcı olacak.

Birleşme gerçekleştiğinde, blok başına ETH ihracı da azalarak arz üzerinde daha fazla baskı yaratacak. Ethereum’un deflasyonist yönü fiyatlandırma üzerinde derin bir etkiye sahip olmasa da, birçok uzman birleşmenin önemli bir katalizör görevi göreceğine inanıyor. Yani fiyatın uzun vadede teorik olarak yükselmemesi için hiçbir sebep yok. Ancak yine de her zaman genel piyasa eğilimini takip etmekte fayda var.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin