Yabancı kaynaklar Türkiye’nin kripto vergi planını yakından takip ediyor

Yabancı kaynaklar Türkiye’nin kripto vergi planını yakından takip ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Türkiye’nin kripto yasa tasarısı dünyanın gündeminde de yer alıyor. Hükümetin atacağı adım dünya genelindeki kripto severler tarafından da takip ediliyor. Yabancı kaynaklar ise hükümetin nasıl bir karar alacağını merak ediyor. En çok sorulan ise kripto vergi konusu. Ülke içinde vergi konusunda söylentiler dış basına da olumsuz şekilde yansıdı. 

AK Parti yerel basına verdiği demeçte, Türkiye’deki hükümetin iddia edildiği gibi kriptoyla ilgili kazançlara yüzde 40’lık bir vergi koyma niyetinde olmadığını belirtti. Ayrıca mevcut düzenleyici çabaların blok zinciri endüstrisi için sürdürülebilir bir ortam yaratmayı amaçladığını da vurguladılar.

Herkesin söylediği gibi vergilendirme uçuk bir rakam olmayacak. Sosyal mecralarda çıkan söylentilerin tamamen asparagas olduğunu görüyoruz. Bu süreçte birinci ağızdan ve yetkili kişilerden yapılacak açıklamalar önemli. Hatta geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Düzenlemenin yapıcı olacağı vurgulanmıştı. Elitaş, yatırımcıların mağduriyetlerini gidereceklerini söylemişti.

Kripto vergi için düzenleyici bir temel oluşacak

Türkiye’de kripto para ticaretini düzenlemek için hazırlanmış bir yasa teklifinin önümüzdeki haftalarda meclise sunulması bekleniyor. Bir Türk gazetesi ise, kripto vergi konusunu gündeme getirerek algı yapmıştı. Ankara’daki yetkililerin kripto para birimi kazançlarını %40 oranında vergilendireceği yönündeki iddiaları kesinlikle reddetti. 

AK Parti İngiltere ve ABD modellerini inceliyor

AKP’nin üst düzey üyeleri bu hafta İngiltere, ABD ve Japonya’daki mevcut düzenlemeleri gözden geçiriyor. Anonim kalmayı tercih eden parti yetkililerinden alıntı yaparak, kripto değişim platformlarının şeffaflığını, güvenliğini ve denetlenebilirliğini sağlamanın Türkiye’nin kendi düzenlemelerinin birinci önceliği olacağını açıkladı. “Büyüyen bir blok zinciri sektörünü barındırmak için uygun bir finansal ortam oluşturmak, bir sonraki temel hedeftir” şeklinde yetkililerden açıklama geldi.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin