Bitcoin için yeni kurumsal dalga yolda olabilir! Galaxy Digital açıkladı
Bitcoin için yeni kurumsal dalga yolda olabilir! Galaxy Digital açıkladı

Y kuşağı yatırımcıları Wall Street’e veda edip, kripto sektörüne giriyor   

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Wall Street kurumları kripto paraya geçişi tartışmaya devam ederken, genç yeteneklerinin birçoğu zaten kişisel yatırımları yoluyla bu piyasaya çoktan geçiş yaptığı görülüyor. Y kuşağı olarak adlandırılan genç yeteneklerin kripto para sektörü tercihleri aslında bir nevi ömür boyu güvenlik ağı vaadinden vazgeçip kendi coinlerinde alternatif yatırımlar peşinde koşmaya benziyor.

Y kuşağı kişisel yatırımları için Wall Street’dan uzak duruyor

Bloomberg kısa bir süre önce, finans dünyasının bilinen isimlerinden birkaç üst düzey yöneticinin işlerinden ayrılıp kripto sektörüne girmesi anlatıldı. Haberde bahsedilen kişilerden 29 yaşındaki Adrian Xinli Zhang, Deutsche Bank’tan ayrıldı. Aynı yıl Goldman Sachs, 28 ve 36 yaş arası üç ön büro çalışanını kaybetti.

BlockRock Inc.’de emeklilik fonları ve alternatif yatırımlar danışmanı Asim Ahmad, arka planında yer alan pek çok kişiden sadece biri. Asım Ahmet, Ethereum’a yatırım sonucu elde ettiği karlarla artık rüyalarındaki işi gündemine alabiliyor. 2016 yılındaki 10 dolarlık yatırımla başladığı Ether birikimi sayesinde artık BlackRock’ta çalışmanın mantıklı olmadığı bir konumda olduğunu dile getiriyor.

Coinmarketcap verilerine göre Ether bugün 565 dolar civarında işlem görüyor fakat bu yılın başlarında 1400 dolar gibi yüksek bir fiyata çıkmıştı.

Asım Ahmet’in piyasanın doğal dalgalanmaları hakkındaki görüşleri şu şekildeydi:

Eğer volatiliteden zevk alıyorsanız, yükselişler kadar düşüşlerde olan bu piyasada bunu kabul etmelisiniz daha kolay oluyor. Bu piyasada kaybetmeyi göze aldığınız fon ile yatırım yapmalısınız ki varlığın değeri düştüğü zaman canınızı yakmasın.

Genç yatırımcılar Kripto paralardan kar sağlıyorlar

Ömürleri boyunca tropik bir adada yaşamak ya da malikanelerde oturup, pahalı oyuncaklarla oynamak yerine Y kuşağı yatırımcıların çoğu paralarını bu sektöre yatırmaya karar verdi. Örneğin Ahmet şimdi çevreye ve sosyal yaşama pozitif katkıda bulunacak olan bir Blockchain girişimine yatırım yapan bir girişim sermayesi fonuna destek veriyor.

Blockchain teknolojisi az yada çok evrensel düzeyde olumlu bir teknoloji olarak görülmektedir. Fakat Wall Street kurumları, kripto paralar hakkında aynı düşüncede değildir. Eski BlackRock sabit gelir uzmanı ve Prime Factor Capital’in kurucularından biri olan Londra merkezli bir kripto hedge fonu Wall Street’teki kuşak çatışması hakkında şunları söyledi:

Gençler daha az entelektüel bakış açısına sahip olup ve daha açık fikirli olabilirler. Fakat aynı zamanda kripto sektöründeki mevcut iş için riski yönetimi konusunda daha az sorumluluk olduğu gibi daha esnek çalışmalarda bulunabilirler.

coinvedi

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin