Güney Kore'nin Bankacılık Devi, Bitcoin Piyasasına Giriyor
Güney Kore Y Kuşağı

Y kuşağı Güney Kore’de kripto paraya yatırım yapmakta oldukça istekli

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bank of Korea tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre Güney Kore’de Y kuşağı, diğer kuşaklara göre kripto para yatırımına daha fazla eğilimli.

Sadece ilgilenmekle kalmıyor, aynı zamanda bu fırsatı kaçırma konusunda endişeliler. Kripto para ticareti, Güney Kore’de oldukça yaygın. Kripto parayı çevreleyen hype’ı gittikçe büyüyor ve her geçen gün bu piyasaya giren kişi sayısı çoğalıyor.

Bu piyasaya girenler sadece gençlerden oluşmuyor. Kripto para ateşi, ülkenin her yaş grubuna yayılmış durumda. Yerel haber ajansı Yonhap tarafından yapılan son anketin sonuçları ile bunu anlayabiliyoruz. Anket sonuçlarına göre, Y kuşağının Bitcoin yatırımlarına öncülük ettiği ortaya koyuluyor.

Güney Kore, toplamda yaklaşık 51 milyon nüfusuyla Asya’nın 4. büyük ekonomisi konumunda. Citi analistlerine göre, küresel BTC işlemlerinin yaklaşık %12’si Güney Kore’de.

Y kuşağı bir çok ülkede kripto para dünyasının başını çekiyor

Güney Kore, diğer ülkelerdeki borsalara göre, kripto paralarda daha yüksek fiyatlara sahip. Hong Kong’un Gatecoin Borsa CEO’su Aurélien Menant konuyla ilgili, “Japonya ve Güney Kore’deki fiyat yerel talep nedeniyle daha yüksek, bu ülkelerdeki insanlar daha iyi bir fiyat elde etmek için buraya geliyor.” demişti.

Güney Kore’nin en büyük üç kripto para borsaları olan Bithumb, Korbit ve Coinone, 2017 sonu itibarıyla global XRP işlemlerinin yarısından fazlasını yapıyor ve aynı zamanda Monero hacmine de hükmediyorlar.

Japon ve Güney Koreli bankalar arasında Aralık ayında yapılan bir Ripple sınır ötesi ödemeler denemesi ile sadece 24 saatte XRP fiyatı %70’in üzerinde bir artış yaşamıştı. Güney Kore pazarı, Monero ticareti üzerinde benzer bir etkiye sahip.

Bank of Korea 2.500’den kişiden oluşan bir anket yaptı. Ankete katılanların %21.6’sı kripto para ile ilgilendiklerini belirtti. Özellikle 20 ve 30’lu yaşlardaki gençlerin ilgisi %29-%40 arasında. 20’li yaşlardaki yatırım yapmak isteyenlerin oranı %24.1 iken 30’lu yaşlarda yatırım yapmak isteyenlerin oranı %20.1 civarında.

60’lı ve 70’li yıllarda doğan insanların ilgisi gençlere göre daha az. Bu piyasayı destekleyen sayısı 60’lı yıllarda doğanların oranı %6.8, 70’li yıllarda doğanların destek oranı ise %8.3

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin