XTZ ve MANA fiyat analizi: Teknik göstergeler ne anlatıyor?
XTZ ve MANA fiyat analizi: Teknik göstergeler ne anlatıyor?

XTZ ve MANA fiyat analizi: Teknik göstergeler ne anlatıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Genel kripto piyasasındaki duygu, aşırı korku bölgesine geri dönerken, Tezos ve MANA’nın 4 saatlik fiyat grafiklerinde aşırı satım okumaları oldu. Bunun sonucunda, önemli destek seviyelerini kaybettiler ve bu destek seviyelerini anında dirence çevirdiler.

Tezos (XTZ)

Ocak ayında 2,7 dolar bölgesine doğru düştükten sonra, altcoin geri döndü ve önemli fiyat noktalarından geçerken boğalar hakimiyeti devraldı.

XTZ ve MANA fiyat analizi: Teknik göstergeler ne anlatıyor?

Altcoin, yükselen bir kanal (sarı) oluşturarak 24 Ocak’taki 6 ayın en düşük seviyesinden %81,2’lik bir artış kaydetti. Bunun sonucunda XTZ, 10 Şubat’ta 4,5 doları test etti. Bunun ardından ortaya çıkan daha geniş satışlar kanal üstü çöküşü körükleyerek Tezos’un 3,4 dolar işaretini kaybetmesine neden oldu. Daha fazla düşüş fiyatın 3,2 dolar seviyesinde bir taban bulmasına neden olabilir.

Yazı yazılırken, XTZ 3,424 dolardan işlem görüyordu. Son dört gün içinde RSI, orta çizgisinden 27 puanlık bir düşüş gördü ve aşırı satım bölgesini birçok kez test etti. Gösterge hâlâ bir canlanma belirtisi göstermedi. Bunun yanında, AO daha düşük zirveleri işaretleyerek düşüş eğilimini doğruladı. Ancak OBV, alıcıların kontrolü tamamen kaybetmediğini ima ederek desteği sürdürdü.

Decentraland (MANA)

22 Ocak’ta 11 haftanın en düşük seviyesine dokunmasının ardından, metaverse coin 9 Şubat’a kadar %107,4’lük bir yatırım getirisi gördü. Ardından, MANA bir yukarı kanal (sarı) kırılmasına tanık oldu ve bunun sonucunda 2,7 doları test etti.

XTZ ve MANA fiyat analizi: Teknik göstergeler ne anlatıyor?

Bunun ardından MANA, kısa vadeli bir talep bölgesi (dikdörtgen) oluşturarak toparlandı. Ancak metaverse coin, 20 SMA (kırmızı) ve 50 SMA’nın (gri) düşüş eğiliminin eşiğine gelmesiyle, sadece son dört günde %21,2 kayıp yaşadı. Mevcut duruma baktığımızda ise talep bölgesinin altında kesin bir kapanış fiyatın daha fazla düşmesine neden olabilir.

Yazı yazılırken MANA, 20, 50 ve 200 günlük SMA’sının altında 2,71 dolardan işlem görüyordu. Bunun sonucunda RSI aşırı satım bölgesine yaklaştı. 30 işaretinin altındaki herhangi bir kapanış, trendin tersine dönmesine neden olabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin