featured

XTZ iyi bir satın alma fırsatı sunarken, kritik direnç bir sonraki hareketi belirleyecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Haziran ayının ikinci haftasındaki çöküş, XTZ altcoin’inin fiyatını 2022’nin en düşük seviyesi olan 1,2 dolara kadar düşürdü. Bununla birlikte, daha önce bu destek noktası Ocak-Nisan boğa koşusunu destekleyip ve güçlü bir talep bölgesi olduğunu doğrulamıştı. Böylece, altcoin’in fiyatı geçen hafta sonu bu destek noktasından toparlandı ve alıcıları 1,62 doları aşmaya teşvik etti.

XTZ şu anda 1,62 dolarda bulunan direnç noktasında yüksek arz baskısı ile karşı karşıya. Teknik göstergelerde MACD yükseliş tezini destekliyor.

XTZ

XTZ için gün içi işlem hacmi 65,4 milyon dolardır. Bu da %72,9 oranında bir artış yaşandığı anlamına geliyor.

Son sekiz aydır yaşanan sürekli düşüş hareketleri, altcoin’in %86,7 oranında değer kaybederek 1,2 dolarlık dip desteğe düşürdü. Bununla birlikte, 19 Haziran’da altcoin, grafiğinde oluşturduğu mumlarla toparlanmaya başladı.

Yükselişin başlaması ile birlikte fiyat, %33 oranında yükseliş yaşadı 1,62 dolarda bulunan önemli direnç noktasına ulaşmayı başardı. Bununla birlikte, son dört gün içinde, altcoin’in grafiği belirtilen seviyede daha yüksek fiyat reddi gösteriyor. Bu da satıcıların bu seviyeyi savunduklarını gösteriyor.

Ayrıca, bugün hacimdeki %68 artışa rağmen, XTZ fiyatı hâlâ 1,62 dolarda bulunan direnç noktasını aşmak için mücadele ediyor. Bu da bir geri dönüş olasılığını gösteriyor. Satıcıların baskısı devam ederse, altcoin 1,2 dolara geri düşebilir.

Öte yandan 1,62 dolarda bulunan direnç noktasının yukarı yönlü kırılması ile %44 oranında bir artış yaşanabilir. Bu artış ile fiyat 2,38 dolara yükselebilmek için satın alma baskını artırabilir. Direnç bölgesinden bir kırılma veya geri dönüş, alıcıların gerçek bir toparlanmaya hazır olup olmadığını doğrulayacaktır.

XTZ için bazı teknik göstergeler

Fiyat hareketinde daha düşük bir düşük oluşumuna rağmen, MACD göstergesinin eğimleri daha yükseğe tırmanıyor. Bu da yükselişin altında yatan büyümeyi gösteriyor. Bu da, XTZ alıcılarını 1,62 dolardaki direnç noktasını kırmaya teşvik ediyor.

Ekim 2020’den bu yana, Bollinger Bandı’ndaki orta hat ve üst bant, altcoin yatırımcıları için katı bir direnç görevi görüyordu. Ayrıca, orta hat şu anda satıcılara genel dirençten bir kopuş yapmalarına yardımcı oluyor.

Altcoin için takip edilmesi gereken direnç noktaları 1,6 dolar ve 1,8 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 1,2 dolar ve 1 dolar seviyelerinde bulunuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin