featured

XRP, yeni haftaya düşüş ile mi başlayacak? Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında adından sıkça söz ettiren altcoin’lerden bir tanesi olan XRP, bugün yapılan fiyat analizine göre düşüş gösteriyor. Ripple bir süredir yatay işlem görüyordu ancak son saatlerde kritik seviyelerden tekrar reddedildi.

Piyasanın bu haftanın başlarında bir kazanım görmesine rağmen, genel olarak bu kazanımlar geri alındı. XRP, muhtemelen 0,77 dolar seviyesinde bulunan destek noktasında çok uzun süre dayanamayacak ve 0,75 dolarda bulunan direnç noktasına doğru harekete başlayacak.

Kripto para piyasası, son 24 saat içinde oldukça karmaşık sinyallerle hareket etti. Piyasa lideri olan Bitcoin  %0,09 oranında değer kaybederken en büyük altcoin olan Ethereum ise %0,14 oranında değer kazanarak sakin bir işlem seansı geçirdiler. Ripple (XRP) da piyasanın geri kalanı gibi %0,14 oranında değer kazanarak durgun bir şekilde hareket ettiler.

Son 24 saatte Ripple fiyat hareketi

Ripple daha yükseğe çıkamıyor, 0,77 dolarlık desteği test etmeye devam ediyor

XRP, son 24 saat içinde 0,7692 dolar ile 0,7844 dolar aralığında işlem gördü. Bu da piyasada hafif bir volatilite olduğunu gösteriyor. Ticaret hacmi %39,25 azalarak toplam 1,139 milyar dolara gerilerken, toplam piyasa değeri ise 37,47 milyar dolar civarında işlem görüyor. Altcoin, kripto para birimleri arasındaki sıralamada ise 6. sırada yer alıyor.

XRP grafik

XRP 4 saatlik fiyat grafiği analizi

4 saatlik grafikte, alım baskısının hâlâ zayıf olduğunu görüyoruz. Bu da muhtemelen önümüzdeki günlerde fiyatta daha fazla düşüş yaşanmasına sebep olacak.

Ripple fiyat hareketi bu hafta güçlü bir toparlanma gördü. 11 Nisan tarihinde 0,685 dolar civarında yeni bir dip seviyesine ulaştıktan sonra, XRP istikrarlı bir şekilde geri dönüşe başladı.

Bir dizi yerel en yüksek ve en düşük seviyenin ardından 15 Nisan’da hızlı bir yükseliş görüldü. 0,80 dolar seviyesinde bulunan büyük direnç noktasına hızla ulaşıldı. Bu da genel olarak önemli bir geri dönüş olduğunu gösteriyor.

Bununla birlikte o zamandan beri, birkaç kez daha yükseliş hareketleri reddedildi. Bu da momentumda aşağı yönde bir kayma olduğunu gösteriyor. Ayılar hâlâ aylık trendde baskın oldukları için altcoin’in fiyatı önümüzdeki günlerde düşüşe devam edebilir.

Sonuç olarak

Piyasa son günlerde fazla hareket edemediğinden Ripple, bugün düşüş eğiliminde. Bu nedenle, XRP’nin daha fazla geri çekilmesi ve yakında 0,75 dolarda bulunan bir sonraki destek noktasına gerilemesi bekleniliyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin