xrp ve eth
XRP ve ETH rekâbeti iyice kızıştı... İşte sıralamadaki son durum!

XRP ve ETH rekâbeti iyice kızıştı… İşte sıralamadaki son durum!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz 24 saat içinde, Ripple tokeni XRP fiyatı yaklaşık yüzde 7’lik bir artış sağlayarak bir kez daha Ethereum’u geride bırakarak 24.28 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. Ethereum’un o anki piyasa değeri ise 24.15 milyar dolardı. Yazımızın yayına hazırlandığı esnada ise XRP’nin zayıf hacmine bağlı olarak, Ethereum’un kısa vadede ikinci en değerli kripto para konumunu tekrar kazandığını görüyoruz. Fakat XRP ve ETH arasındaki bu en iyi altcoin olma mücadelesi amansız bir şekilde devam ediyor. Öyle ki an itibarıyla aralarında şu an sadece 22.500 dolar gibi çok düşük bir sermaye miktarı bulunuyor.

Ripple, 2018’de, Eylül ayının ikinci yarısında tam üç kere Ethereum’u geçmeyi başardı. Fiyatlarda üç kat artış kaydedilmesi sonrasında, birçok yatırımcı Ripple’in bunu tekrarlama ihtimalini düşük görürken XRP’nin de piyasadaki aşırı alım durumundan dolayı küçük bir düzeltme göstermesini bekliyordu.

Bu genel beklentiye rağmen XRP, küresel kripto para piyasasının iki numarası olma yolunda Ethereum’a karşı rekabet ederek, hızla değer kazanmaya devam ediyor.

XRP ve ETH’nin amansız mücadelesi sürerken pazar eğilimi ne yönde?

27 Eylül’de, kripto para piyasası, Bitcoin’in 6.700 dolar seviyesini aştığı ve 6.800 dolarlık direnç seviyesine yaklaştığı için güçlü bir düzeltici toparlanma başlatıyor gibi görünüyordu. Ancak, 28 Eylül’de, Bitcoin değer olarak hafif bir düşüş kaydederek 6,500 dolar seviyesine kadar geriledi.

Bitcoin, 29 Eylül’deki 6,550 doların üzerinde gün kapanışı yaptıktan sonra yeni güne yeniden 6.500 dolara negatif bir ivme ile yaklaştı. Bu seviyelerde bulunan 100 ve 200 hareketli ortalamalarına tutunmayı başaran Bitcoin yeniden yükseliş göstererek 6.600 doların üzerinde işlem göremeye devam ediyor.

Tecrübeli kripto para traderlarından biri olan Luke Martin ise Bitcoin hakkında şu yorumda bulundu:

BTC’nin günlük olarak 6,550 dolar seviyesinin üzerinde kalması yükseliş için olumlu bir durum. Bitcoin ile altcoinler arasında hala yüksek bir korelasyon gördüğümüz için bu durum altcinsler içinde oldukça olumlu bir durum olarak gözüküyor.

Bitcoin’in pozitif kısa vadeli eğilimi, önümüzdeki günlerde piyasanın iyi kazanç elde etmesine yol açabilir. Özellikle de BTC’nin hacmi önümüzdeki 12 ila 24 saat içinde artarsa. Bunun yanında geçen haftaya baktığımızda, ETH ve XRP hacmindeki toparlanmaya göre dominant kripto para hacminin oldukça düşük kaldığını gördük.

XRP ve ETH Rallisi

XRP, son 12 saatte güçlü bir trend yakalayarak yüzde 7’lik bir kazanç elde etti. Ancak, hacim ve kısa vadeli fiyat eğilimi temel alındığında, ET’te toparlanmaya yönelik bir ralli görebiliriz. Ve önümüzdeki günlerde ETH’nin XRP’ye meydan okumak için iyi kazançlar kaydetmesi beklenebilir.

Altcoinler ise BTC, ETH ve XRP gibi önemli kripto paraların pozitif fiyat hareketine rağmen güçlü momentum gösteremedi. Bu da alternatif kripto paraların gelecek haftalarda büyük bir ralli hareketine girebileceği olasılığını arttıran bir gelişme olarak not edilebilir. Ancak kısa vadede, altcoinlerin büyük dijital varlıkların gerisinde kalabileceği daha büyük bir olasılık olarak duruyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin