featured

XRP, SHIB, EOS – 9 Aralık altcoin fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçtiğimiz hafta kripto para piyasasında Bitcoin yüksek oranda değer kaybı yaşamıştı. Bitcoin’in değer kaybını altcoinler de takip etmişti. Bu hafta ise genel olarak piyasaya baktığımızda değerlerin sabit kaldıklarını görebiliriz. Kripto para yatırımcıları sabırsızlıkla yükseliş haberleri bekliyorlar. Bazı kripto para birimleri bugün umut verici toparlanma işaretleri gösterdi. Altcoin XRP, %38.2 Fibonacci seviyesini geçmeyi başardı. 24 saatlik dilimde çift haneli bir kazanç kaydetmeyi başardı.

Boğalar yüksek seviyeleri tekrar test etmeye çalışırken, EOS bir geri çekilme gördü. Shiba Inu ise hafif bir düşüş eğiliminde devam ediyor.

XRP

Yükselen bir üçgen kırılmasının ardından, Ripple (XRP), 24 saatlik dilimde %11,5 oranında bir kazanç kaydettikten sonra %38,2 Fibonacci engelini geçti. Altcoin, 3 Aralık’ta dört ayın en düşük seviyesini gördükten sonra yavaş yavaş canlanmaya başladı. 10 Kasım tarihinde aylık dönüm noktasına ulaştıktan sonra altcoin XRP, ayıların kontrolü ele almasına izin vermedi. 16 haftalık direncin altında 0,88 dolar seviyesinde bir kırılma daha meydana geldi.

Bununla birlikte, boğalar destek noktası olarak 0,765 dolarlık seviyeyi belirledi. XRP, 3 Aralık tarihindeki düşüşün ardından %40 oranının üzerinde bir kazanç elde etti. Ardından ise 0,9045 dolar seviyesinden işlem gördü. Böylece fiyat, 20 (kırmızı) ve 50 (yeşil) SMA’sının üzerine çıktı.

RSI, boğaları tercih ettikten sonra 60 çizgisine yaklaşmayı başardı. Ayrıca, DMI ve MACD artan yükseliş gücünü gösterdi. Şimdi ise boğalar rallilerini sürdürebilirse, direnç noktası altın Fibonacci seviyesinde 1.06 dolarda olacak.

Shiba Inu (SHIB)

SHIB, 4 saatlik zaman diliminde bir V çizdikten sonra simetrik üçgen ile devam etti. Şimdiye kadarki en önemli dönüm noktasına ulaştıktan sonra şaka amaçlı üretilen coin, azalan bir üçgen şeklinin ardından sürekli olarak bir aşağı kanala düştü. Sonuç olarak, SHIB değerinde 30 günlük süreçte %33,3 oranında ve haftalık süreçte ise %16,7 oranında düşüş kaydetti.

Kripto para birimi 3 Aralık tarihinde altı haftanın en düşük seviyesinden geri dönerken, boğalar bir aylık desteği 0.000035 dolar seviyesinde belirlemeyi başardı. Bu yazının yazıldığı sırada ise SHIB 0.00003657 dolar seviyesinden işlem görüyor.

2 Aralık tarihinden bu yana, RSI orta çizgiyi geçemedi ve güçlü bir düşüş etkisi gösteriyor. Ayrıca, ADX zayıf bir trend sergilerken DMI ise satış tarafında.

EOS

Altcoin, %38,2 Fibonacci seviyesini kırdıktan sonra 24 saatlik süreçte %5,82 oranında düşüş hareketi kaydetmesiyle birlikte bir geri çekilme yaşadı. Yaşanan bu düşüşe rağmen, EOS 3 Aralık’ta 46 haftanın en düşük seviyesini gördükten sonra yükselen bir kanal oluşturdu.

Hatta EOS 10 Kasım tarihinde yedi haftanın en yüksek seviyesini gördü. 12 haftalık 5,4 dolar seviyesindeki direnci zorunlu kıldığı için yukarı kanalda bir kırılma yaşadı ve aşağı kanala (sarı) salınım yaptı.

Bu yazının yazıldığı sırada ise altcoin EOS, 3,46 dolar seviyesinden işlem görüyor. Şimdi ise boğalar olası bir yükselişten önce tekrar %38,2 seviyesini denemeye çalışacak. Kripto para birimi için kısa vadeli teknik göstergeler karışık sinyaller veriyor.

RSI orta çizginin hemen üzerindeydi ve hafif bir yükseliş trendini gösteriyordu. Ek olarak, DMI artan bir yükseliş gücü sergiledi. Bununla birlikte, 24 saatlik geri çekilme hareketi AO’ya yansıdı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin