featured

Arz son 2 ayın zirvesinde iken, XRP satın almak için doğru bir zaman mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan XRP yükselen arzı ile adından söz ettiriyor. Ellerinde 1 milyon ile 10 milyon adet arasında token tutan XRP balinalarının sayısı son 2 ayın en yüksek seviyesinde.

Santiment verilerine göre bu oran %6,12’ye ulaştı. XRP token’ına artan bir ilgi mevcut ve bu da fiyatında bir artış yaşanmasının yolunu açabilir.

XRP, ödemeleri kolaylaştırmak için özel olarak oluşturulmuş dijital bir varlıktır. Finansal kurumlara talep üzerine likidite sağlayabilmeleri için hızlı ve güvenilir bir yol sunar.

Bir kripto para birimi olarak XRP, insanların düşük maliyetler ve yüksek güvenilirlikle küresel olarak işlem yapabilmeleri için uygun bir yol sağlamayı amaçlayan bir blockchain ağı olan XRP Leder’ın üzerinde çalışır.

Büyüme için bir katalizör olarak balina artışı

Daha önce geliştirici hibeleri için 1 milyar token’ın nasıl tahsis edildiği önemli bir haber olmuştu.

25 Mayıs 2022’de Sentiment verileri, ağda balinalar tarafından 1 milyon ila 10 milyon arasında token tutulduğu bildirildi. Şimdi ise, varlığın arzının son 2 ay içindeki en yüksek yüzdesini ellerinde tutuyorlar.

Bu aslında, şu anda tüm XRP token’larının %6,12’sine sahip olan borsa dışı sahiplerin en aktif katmanıdır. Bunun borsa dışı bir katman olması nedeniyle, birçok yatırımcının bu varlıkları elde tutma amacıyla satın aldığı açıktır.

Bu, durumun neden böyle olduğuna dair birçok spekülasyona yol açtı. Bunun nedeni, altcoin’in devam eden fiyat hareketlerinden kaynaklanıyor olabilir.

Son 24 saat içinde, kripto para biriminin işlem hacmi %21 oranında bir artış gördü.

Ne kadar ilerlediğini görmek için kripto para biriminin tarihsel performansını de gözden geçirmek gerekiyor.

Satın almalı mısınız?

Bu yazının yazıldığı sırada XRP 0,39 dolar civarında işlem görüyor.

Bu değer noktasının kripto para birimi için gerçekte neyi temsil ettiğini görmemiz için, önceki ay boyunca performansının yanı sıra tüm zamanların en yüksek değer noktasının de üzerinden geçilmesi gerekir.

Altcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine, 3,40 dolar ile 7 Ocak 2018 tarihinde ulaşıldı. Bu, şu anki fiyatı ile karşılaştırıldığında 3,01215 dolar veya %776 oranında daha yüksek bir değer olduğu anlamına gelir.

XRP grafik

Token’ın nisan ayındaki performansına bakacak olursak ise en yüksek değere 2 Nisan’da 0,8486 dolar ile ulaştığını görebiliriz. En düşük değer noktası ise 29 Nisan’da 0,6047 dolardı.

Bu verileri akılda tutarak XRP fiyatının şu anki değerinden Haziran 2022’nin sonuna kadar 0,8 dolara yükselme potansiyelinin olduğu söylenebilir.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin