xrp
Airdrop çılgınlığıyla XRP fiyatı 2 yılın en yüksek seviyesini gördü

XRP kısa bir süreliğine 8.300 dolardan fazla İşlem gördü ve kimse fark etmedi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa sürüldüğünden beri 3,80 dolar civarında tüm zamanların en yüksek değerine ulaşan XRP, bir bireysel yatırımcının ciddi hatası nedeniyle kısa bir süre binlerce kat daha değerli hale geldi.

Ekim ayında, talihsiz bir kişi, XRP başına 8,341 dolara denk gelen yanlış bir emir girdi ve bu da o zamanki piyasa oranından yaklaşık 31.000 kat daha yüksekti! Daha sonra, en az bir şanslı kişi XRP’lerini piyasa oranından çok daha yüksek bir fiyata satmayı başardı, çünkü satış emirlerini gülünç derecede yüksek bir değere koymuşlardı.

Bu oranda ne kadar Ripple tokeni satın alındığı tam olarak açık olmasa da, 1 dakikalık zaman diliminde emir defterlerinde alım yerini aldı ve devasa bir yeşil mum üretti.

XRP ‘nin (sanal) Yükselişi

Bunu bir perspektife oturtmak gerekirse, XRP bu değerde ticaret yapmaya devam etseydi, piyasa değeri 361 trilyon dolar olurdu. Bu, dünyanın en büyük 100 şirketinin on katından fazla.

Anlaşıldığı gibi, ani artışın bir emir defteri aksaklığının sonucu olup olmadığı veya bazı talihsiz kişilerin aslında bu oranda yanlışlıkla XRP satın almayı başarabileceği belirsizliğini koruyor. Bununla birlikte, bu, birisinin düşük değerli bir kripto para birimi için oranların üzerinde ödeme yaptığı ilk olay değil.

Örneğin, Zcash (ZEC) 2016 yılında piyasaya sürüldüğünde, borsada başlangıçta 20.000 BTC’den platformlarda işleme başladı. Bu yaklaşık 1.37 milyon dolar değerinde, ZEC daha sonra lansmanından sonraki gün 5.841 dolara düştü. Benzer şekilde, talihsiz bir bireyin, 2017’nin sonlarında, BTC’nin yaklaşık 20.000 $ değerinde olduğu dönemde şu anda yok olan QuadrigaCX borsasında 5 LTC için 1 BTC ödediği bildirildi.

Yanlışlıkla girilen bir emir mi?

Tam olarak bu emirlerin neden ortaya çıktığı bir sır olarak kalmaya devam ediyor, ancak yaygın olarak tartışılan iki teori var. Bunlardan birincisi, alıcının geçen Ekim ayında kabaca bu fiyat etrafında işlem yaptığı için değer alanına Bitcoin fiyatını yanlışlıkla girmiş olması. Ancak, Coinbase şüpheli bir yüksek fiyat girdiğinizde bir uyarı istemi içerdiğinden, bunun açıklaması için ciddi bir ihmal durumu olması gerekir.

Mümkün olan ikinci açıklama ise çok daha uğursuz ve düşük likidite ticaret çiftlerinin, tehlikeye atılan bir hesaptan kazanç elde etmek için kasıtlı olarak değiştirilmesini içerir. Çoğu platform, güvenliği ihlal edilmiş hesaplardan para çekmeyi engellediğinden, bilgisayar korsanları düşük likidite ticaret çiftlerinde yüksek değerli işlemler açarak temelde minimum kayıpla başka bir hesaba para aktarabilirler.

beincrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin