XRP fiyatı, yatay hareketini hangi yöne kıracak?
XRP fiyatı, yatay hareketini hangi yöne kıracak?

XRP fiyatı, yatay hareketini hangi yöne kıracak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021, piyasa değerine göre kripto pazarında ilk on için rekabetin arttığı bir yıl oldu. Bu yoğun rekabet, Ripple tokeninin üçüncü sıradaki pozisyonunu uzun süre tuttuktan sonra yılın sonunda 8. sıraya düştüğünü gördü. Aralık 2020 SEC ve Ripple davası, XRP fiyatı için  2021’in büyük bölümünde olumsuz bir faktör olarak öne çıktı.

Yatırımcılar çeşitlenmeye devam ettikçe, daha düşük sermayeli tokenler yokuş yukarı çıkmaya devam ederken, aynı pozisyonu korumanın son derece zor hale geldiğini belirtmekte fayda var.

XRP fiyatı, 39,37 milyar dolarlık bir piyasa değeriyle bugün, 0,8272 dolar civarında el değiştiriyor.

XRP fiyat hareketi yatay konumda dikdörtgen model oluşturuyor

29 Aralık’tan bu yana XRP, 0.8056 ve 0.8586 $ fiyat aralığı arasında yatay işlem görüyor. 23 Aralık’ta 1 $ psikolojik seviyesinin altına düştükten sonra, fiyat düzeltmesi başladı ve ayılar 50, 100 ve 200 Basit Hareketli Ortalamaları (SMA) destekten dirence çevirerek piyasanın kontrolünü yeniden ele geçirdi. Bu, 23 Aralık’taki en yüksek 1.061$’dan, bir dikdörtgen grafik deseni oluşturan yatay fiyat hareketinde yaklaşık 0,8272$’lık mevcut fiyata %18’lik bir düşüşü temsil ediyor.

Bollinger Bantlarının daralması da XRP fiyatının konsolide olduğunu gösteriyor. Bu, XRP’yi yukarı itmek için temeldeki herhangi bir baskının, mevcut işlem hacimleriyle iptal edileceği anlamına gelir. Bu olursa, XRP, önümüzdeki birkaç gün içinde 0,90 doların altında işlem görmeye devam edebilir.

Yatay fiyat hareketi, MACD yatay hareketinin yanı sıra dört saatlik grafikte gösterildiği gibi işlem hacminin seviyelendirilmesiyle de doğrulanır. Bu, boğaların ve ayıların birbirlerini engellediklerini gösteriyor.

XRP/USD dört saatlik grafik

Ripple Price XRP-USD

Dikdörtgen formasyonunun tanımlanmış bir yükseliş veya düşüş kırılması olmadığını, ancak dikdörtgenin üst sınırının 0,8586 dolar civarında kırılmasının Ripple tokeni için yükseliş hareketine yol açabileceği görülebilir.

Ripple, 0,8334 dolar civarında kısa vadeli dirençle mücadele ediyor gibi görünüyor. Yükseliş hareketinin onaylanması için XRP fiyatının günü bu seviyenin üzerinde kapatması ve 0,8440 $ seviyesinin üzerine çıkması gerekiyor. Bu, Bollinger Bandının (BB) orta sınırına denk gelir.

XRP, dikdörtgenin orta sınırının oluşturduğu 0,8586 $ direncini aşarsa, belirleyici bir yükseliş kırılması gerçekleşecek ve ardından 0,90 $ seviyesini geri kazanmaya yönelik bir hamle bir sonraki mantıklı hareket olacak.

Öte yandan, XRP günü anlık desteğin altında 0,8255 $’dan kapatırsa, boğaların sırasıyla BB’nin alt sınırı ve dikdörtgenin alt sınırının bulunduğu 0,8189 $ ve 0,8056 $ destek seviyelerini yeniden test etmek için geri çekildiği görülebilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin