XRP fiyat analizi: Boğalar kontrolü ele geçirecek mi?
XRP fiyat analizi: Boğalar kontrolü ele geçirecek mi?

XRP fiyat analizi: Boğalar kontrolü ele geçirecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – XRP fiyatının kısa bir süre konsolide edilmesinin ardında mevcut durumundan çıkması bekleniyor. Daha sonra uzun vadeli olarak 0,60 dolarlık direnci geçmesi gerekiyor.  XRP fiyatı, Nisan 2021’de 1,97 dolarlık zirveye ulaşmasından sonra düşüşe geçti. Aşağı yönlü hareket Haziran 2022 tarihinde 0,29 dolara ulaştı.

Bunu izleyen toparlanma, Eylül başında hattan bir kopuşa neden oldu. Ek olarak, tüm düzeltmeden önce gelen RSI’daki (yeşil hat) düşüş eğilimi çizgisi artık kırılmış görünüyor.

XRP Weekly

Ayrıca altcoin için önemli göstergeler yükselişe işaret ediyor. Bununla birlikte, fiyat hareketi ve gösterge okumaları, uzun vadeli trendi oluşturabilecek veya kırabilecek çok önemli bir seviyede yer alıyor.

En olumlu senaryo 0,60 doları direnç alanının üzerinde bir haftalık kapanış ve 50 dolarının üzerinde belirleyici bir RSI kırılması olacaktır. Altcoin için 0,60 dolar alanı daha önce 2021’in başından bu yana destek sağladığı için oldukça önemli. Tersine, 0,60 dolar alanından  RSI göstergesi 50 seviyesinin altına düşerse aşağı yön tekrar gündeme gelebilir.

XRP fiyatı üçgenden çıkmak istiyor

Günlük fiyat grafiği, gelecekteki hareketinin ana hatlarını çizmeye yardımcı olabilir. Altcoin 22 Eylül’de XRP yukarı doğru hareket etti ve daha önce 18 Haziran’dan beri geçerli olan artan paralel kanal modelinden çıktı. XRP fiyatı ertesi gün 0,56 dolarlık yerel en yüksek seviyeye ulaştı.

O zamandan beri XRP, simetrik bir üçgen gibi görünen bir şeyi düzeltiyor. Bu normalde nötr bir model olarak kabul edilirken, yukarı yönlü bir hareketten sonra gelişiyor olması, nihai bir kırılmanın olabiliceğini gösteriyor. RSI’daki (yeşil hat) gizli yükseliş ayrışması da bu kırılma olasılığını destekliyor.

XRP Price triangle

Ayrıca Spark (FLR) airdrop’unun yaklaşık iki yıl sonra nihayet piyasaya sürüleceğini de belirtmekte fayda var. Airdrop’un 24 Ekim ile 6 Kasım arasında dağıtılması planlanıyor. SEC ile devam eden yasal dava yakında çözülebilir ve sonucun Ripple için olumlu mu olumsuz mu olması da XRP fiyatı üzerinde etkili olabilir.

Sonuç olarak, teknik analiz, XRP fiyatının kısa vadeli simetrik üçgenden çıkmasının beklendiğini gösteriyor. Bu olursa, 0,65 dolara doğru yukarı yönlü bir hareket olasıdır. XRP’nin bu seviyeden reddedilip reddedilmediği veya geri alınıp alınmadığı, muhtemelen uzun vadeli eğilimin yönünü belirleyecektir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin