featured

XRP, EOS, SUSHI – 7 Aralık altcoin fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçtiğimiz günlerde kripto para piyasasında yaşanan keskin değer düşüşünün ardından, sonunda yükseliş başladı. Boğalar bu keskin değer düşüşünün ardından geçtiğimiz günlerde etkileyici bir koşuyu tetikledi. Böylece, kripto para birimlerinin çoğu 3 Aralık’ta 46 haftanın en düşük seviyelerini yaşadıktan sonra, Altcoin EOS ve Sushi günlük grafiklerinde çift haneli kazançlar kaydetti.

XRP, EOS ve Sushi için kısa vadeli analizleri yükselişi işaret etti. Ancak genel görünüm hâlâ düşüş eğiliminde.

Ripple (XRP)

XRP, 10 Kasım tarihinde iki ayın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra, değerinin yarısından fazlasını kaybetti. 3 Aralık’ta dört ayın en düşük seviyesine ulaştı. Altcoin, bir yukarı kanal dökümü sonrası düşen genişleyen bir kama olarak işaretlendi.

Fiyat %61,8 altın Fibonacci seviyesinin altına düştüğünde, 16 haftalık direncin altında 0,88 dolar seviyesinde bir kırılma daha meydana geldi.

Bununla birlikte, boğalar 0,765 dolarlık desteği sağladığı için altcoin, %10,7 oranında 24 saat içerisinde bir kazanç kaydettikten sonra 0,8433 dolar seviyesinden işlem gördü. Sonuç olarak, fiyat 20-SMA’sını geçerek kısa vadede yükselişe geçti.

Şimdi ise boğalar artan hacimlerde bir yükselişe neden olamadıkça, %38.2 Fibonacci seviyesi sağlam bir engel olarak duruyordu.

RSI, son beş gün içinde orta çizgiye yaklaşmayı başardı. Ayrıca, DMI yakın vadede devam eden bir düşüş etkisine işaret etti. Ancak MACD histogramı sıfır seviyesini geçti ve artan yükseliş gücünü gösterdi.

EOS

EOS, piyasa eğilimleriyle korelasyon gösterdi ve 10 Kasım tarihinde yedi haftanın en yüksek seviyesini vurdu. Bundan sonra ise 12 haftalık direnci (5,4 dolar seviyesinde) zorunlu kıldı. Düşüş hareketleri başladığında, EOS bir yukarı kanalda bir arızaya tanık oldu ve aşağı kanala doğru bir salınım yaptı.

Boğaların dört aylık direnci 3.65 dolar seviyesinde sürdürmesi gerekiyordu. Ancak, bu seviyeyi koruyamadılar. 3 Aralık’ta 46 haftanın en düşük seviyesi olan 2.39 dolara doğru daha fazla kırılma yaşandı.

Bununla birlikte, bu yazının yazıldığı sırada altcoin EOS, 24 saatte yüzde 12.34 oranında kazanç kaydettikten sonra 3.282 dolardan işlem görüyor. RSI, güçlü canlanma işaretleri gösterdikten sonra geçen gün 18 puanlık bir artış gördü. DMI sürekli olarak yüksek yön eğilimi olan ayıları tercih etti. Öte yandan, AO kısa vadeli bir yükseliş olabileceğini öngördü.

SushiSwap (SUSHI)

2 Kasım’da yedi haftanın en yüksek seviyesine doğru yüzde 30 oranının üzerinde bir artış kaydeden SUSHI, geçtiğimiz ay yavaş yavaş değer kaybı yaşadı. Sonuç olarak, fiyat istikrarlı bir şekilde düştü. Dolayısıyla azalan bir kanal içerisine giriş yapmış oldu.

altcoin grafik

18 Kasım’dan bu yana fiyat, üst paralel kanalı yeniden test etmekten kaçındı. Orta çizginin altına düştü. Sonuç olarak, altcoin SUSHI daha da fazla bir kırılma gördü ve 19 haftalık direnç noktasını 7.8 dolar seviyesinde iken kırdı.

28 Kasım’da yaşadığı hafif bir yükselişin ardından altcoin SUSHI, grafikte 7.3 dolar seviyesinde bir çift tepe oluşturdu. Ayrıca, alt grup 3 Aralık’ta 46 haftanın en düşük seviyesini gördüğü için yaşanan büyük satışlar da kırılmayı hızlandırdı.

Yazının yazıldığı sırada SUSHI 24 saatte yüzde 23.6’lık bir kazanç kaydettikten sonra 6.085 dolardan işlem görüyor.

RSI keskin bir yükseliş gördü ancak orta çizgiye yakın bir yerde zayıflama işaretleri gösterdi. Ayrıca, DMI artan yükseliş gücünü gözle görülür şekilde gösterdi, ancak +DI -DI çizgisini geçemedi. XRP gibi, %38.2 Fibonacci de yakın vadede güçlü bir engel olarak devam ediyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin