featured

XRP, bekleneni gerçekleştirmeye çok yakın! 1 dolara ulaşabilmesi gerekli olan şartlar neler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası nihayet toparlanmaya başlıyor. Birçok altcoin, son birkaç gün içinde önemli ölçüde değer kazanmayı başardı. XRP token’ının kripto para piyasasını biraz geriden takip ettiği biliniyor. Çoğu kripto para birimi yükselirken, XRP hâlâ önemli bir hamle yapmadı. Peki, XRP’nin 1 dolara ulaşabilmesi için ne gerekiyor?

XRP nedir?

XRP, finansal hizmet sağlayıcılar için isteğe bağlı likidite sağlayan bir dijital varlıktır. Aynı zamanda, sınır ötesi işlemlerin daha kolay gerçekleşmesini sağlayan bir köprü para birimi işlevi görür.

Token için işlem maliyetleri, bugünün fiyatlarında işlem başına bir kuruştan daha az olan 0,00001 XRP değerindedir. Ödeme şirketleri daha küçük pazarlara ulaşmak, daha hızlı ödeme anlaşmaları yapmak ve dövizden tasarruf etmek için XRP token’ını kullanabilir. XRP defteri açık kaynaklıdır. Küresel ve bağımsız bir topluluk tarafından sürdürülür ve Ripple şirketi aktif bir üyedir.

 Kripto çöküşünden bu yana %65’ten fazla kaybetti

İstisnasız tüm kripto para birimleri Kasım 2021’den bu yana düşüşte. Çoğu token, tüm zamanların en yüksek fiyatlarına ulaştı. Bunun ardından da geçtiğimiz aylarda büyük bir düşüş yaşadı. 2022 yılı kripto piyasası için kötü bir yıldı. Ancak, XRP için hikaye biraz daha farklı.

Değeri hiçbir zaman tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 2,7 dolara ulaşmadı. Bu, kısmen hâlâ süren SEC davası yüzünden. Fiyatın olumlu hareket etmesine rağmen, yatırımcılar şirketin savaşını kaybetmeyeceğinden emin olmak istiyor.

XRP grafik

Ek olarak, çoğu yatırımcı zaten diğer kripto projelerine geçti. SEC’in kanının yatırımcılarının üzerinde dolaşmasına gerek kalmadan harika hizmetler sunabilen birçok ilginç fırsat ve çabalayan kripto projesi var. %65’in üzerindeki sert çöküşün ardından XRP fiyatları 0,40 dolar civarında konsolide olmuş gibi görünüyor.

Fiyat tahmini – Yakında 1 dolara ulaşacak mı?

Kripto fiyatlarındaki şu anki hafif toparlanmaya rağmen, gözde altcoin beklendiği gibi çok fazla hareketlilik yaşamadı. Aslında, bir bütün olarak kripto piyasasına kıyasla fiyat hareketleri söz konusu olduğunda XRP’nin her zaman geriden geldiği biliniyordu. 2018’de kripto piyasasının büyük kazançlar elde ettiği zaman altcoin, 0,30 dolardaki engeli aşmadan ve 1 dolara ulaşmadan önce uzun bir süre 0,20 dolar civarında konsolide oldu.

Bugün, altcoin’in daha yüksek bir trend dönüşünü onaylayabilmemiz için ilk önce 0,50 doları aşması gerekiyor. Grafiklere baktığımızda, toparlanmanın ilk adımının 0,50 dolar seviyesinde bulunan psikolojik olarak önemli olan noktanın kırılması olduğunu görebiliriz.

Bir kez daha yukarı yönlü bir kırılma gerçekleştiğinde, fiyatın 1 dolardaki güçlü dirence ulaşana kadar yükselmeye devam edeceği söylenebilir.

Bu senaryonun gerçekleşebilmesi için tüm kripto para piyasasının toparlanmaya devam etmesi gerekiyor. Eğer piyasa lideri olan Bitcoin, bir kez daha büyük bir çöküş yaşarsa; XRP için de yükseliş tezi geçersiz kılınacaktır. Ancak şu anda, birçok analist Bitcoin’in yukarı yönlü hareketine devam edeceğini düşünüyor.

CryptoTicker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin