XRP balinaları fiyatı etkiliyor! Beklenen yükseliş yakın mı?
XRP balinaları fiyatı etkiliyor! Beklenen yükseliş yakın mı?

XRP balinaları fiyatı etkiliyor! Beklenen yükseliş yakın mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – XRP baskı altında kalırken rakipleri son birkaç gün içersinde önemli yükseliş kaydetti.  Ripple SEC davasında devam eden belirsizlik yatırımcıların geri kalmasına neden oluyor.  XRP yazım sırasında 0,35 dolardan işlem görüyor ve fiyatı son 24 saat içersinde %6,6 oranında artış kaydetti.  Token, aynı fiyat bölgesinde bir destek seviyesi oluşturduktan sonra Haziran ortasında 0,30 doların hemen altına geriledi. Boğalar devralmadan önce Temmuz başında aynı destek hattını yeniden test etti. Bununla birlikte, XRP boğaları, diğer en iyi kriptolar gibi yeterli yükselişe geçemedi.

Göreceli Güç Endeksi (RSI) yukarı yönde bir harekete işaret ediyordu ve 52,87 seviyesinde yani nötr 50 çizgisinin hemen üzerinde durdu. Para Akışı Göstergesi (MFI) ayrıca 31,98 seviyesinde ve aşırı satım bölgesine doğru daha da eğildi.

Balina yarışı devam ediyor

XRP’nin zincir üstü ölçümleri, XRP’nin bastırılmış fiyat hareketine daha fazla netlik sağlıyor. Aktif adreslerin sayısı 26 ve 29 Haziran arasında büyük ölçüde artış kaydetti. Ayrıca 27 Haziran tarihine kadar 203.590 adrese ulaştı. Buna karşılık, yalnızca 29.400 aktif adres vardı.

Haziran sonundan önce adreslerdeki ani artış, önemli bir olumsuzluğa neden oldu. Bu durum balinaların düşüşten faydalandığını gösteriyor.  1 Temmuz’da işlem hacimlerinde iki büyük artış yaşandı. İlki 1,45 milyar dolar değerinde ikincisi ise 2,14 milyar dolar değerinde oldu. Bu, 50.000’den az adresle yapıldı. Fiyat, mevcut yükselişine geçmeden önce aynı gün biraz düşüş kaydetti. Balina aktivitesi son iki haftada güçlü kaldı ve aktivitenin çoğu 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde gerçekleşti.

Ayrıca, balina aktivitesi hız kesmeden devam etti. 100.000 ile 1 milyon  XRP’si bulunan balinalar 26 Haziran tarihinde %9,83 olan varlıklarını 7 Temmuz tarihinde %10,05’e yükseltti. Bu, yoğun bir şekilde biriktikim yaptıkları anlamına geliyor.  Bir milyon ile 10 milyon XRP arasında tutan adresler aynı dönemde %6,1’den %6,26’ya yükseldi.

10 milyondan fazla XRP tutan adresler, son 30 günden beri Ripple’dan ayrılıyor. Bakiyeleri 26 Haziran’da %72,27’den 7 Temmuz’da %71,78’e düştü. Bu adreslerin ise XRP fiyatında önemli oranda etkisi var. Fiyatlar, dengelerini düşürmeye devam ettikçe baskı altında kalmaya devam ediyor. Daha büyük balinaların neden Ripple sattığı belli değil. Bu adresler satışı durdurursa, fiyat hareketinde bir değişiklik olması beklenebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin