featured

XRP, ayılarla olan mücadelesini bırakmıyor! Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında adından sıkça söz ettiren altcoin’lerden bir tanesi olan XRP, %61,8 Fibonacci direncinden düşüş hareketlerine müthiş bir tepki verdi. Bu tepki sonucunda da ayıların rallisini bozmayı başardı.

Mevcut piyasa yapısı XRP’yi Bollinger Bantları’nın (BB) alt bandına maruz bıraktı. Bundan sonra, önümüzdeki zamanlarda Bollinger Bantları’nın temel çizgisine doğru olası bir canlanma makul görünüyordu.

Bu yazının yazıldığı sırada XRP, son 24 saatte %4,59 oranında bir düşüş ile 0,6492 dolardan işlem görüyor.

XRP 4 saatlik fiyat grafiği analizi

0,9 dolar seviyesinde iken başlayan satış, geçtiğimiz ay %32,52 oranında bir düşüş yaşanmasına sebep oldu. Böylece 0,69 dolarda bulunan destek noktasının altına düştükten sonra gözde altcoin, 27 Nisan tarihinde iki ayın en düşük seviyesini gördü. Alıcılar aşağı doğru olan ralliyi engellemek için birkaç yeşil mum oluşturdu. Ancak artan hacimlerde bunu destekleyemediler.

XRP grafik

Son 12 gün içinde, kripto para birimi grafiğinde azalan bir kanal kurulumu gördü. Bollinger Bantları’nın temel çizgisi, çoğu kurtarma girişimini göz ardı eden oldukça güçlü bir satış noktası sundu. Mevcut senaryo, XRP’nin fiyatının 4 saatlik zaman çizelgesinde Bollinger Bantları’nın alt bandına düşmesine neden oldu.

Alıcıların mevcut düşük seviyelerden konumlarını toparlamaları ve kısa vadeli bir ralliyi teşvik etmeleri için iyi ihtimaller var. 0,62 dolar ile 0,64 dolar aralığından bir canlanma, bandın temel çizgisinin veya 0,68 dolar direncinin test edilmesine neden olabilir. Daha geniş bakış açısını kendi lehlerine değiştirmek için, alıcıların halen mevcut alt kanalının zincirlerini kırmanın bir yolunu bulması gerekiyordu.

Teknik göstergeler

Göreceli Güç Endeksi (RSI), trend çizgisi desteğini işaret ederken aşırı satım hareketleri sonucunda dipten kısa vadeli bir yükseliş trendini vurguladı. Bu desteğin canlanması, fiyattaki yükseliş hareketini  yeniden teyit edecek ve kısa vadeli bir toparlanmayı destekleyecektir.

Bir diğer teknik gösterge olan CMF de benzer bir yol izledi ve yükseliş eğilimlerini korudu. Sıfır çizgisinin ötesinde genişletilmiş bir toparlanma, XRP’ye 0,68 dolar bölgesine doğru ihtiyaç duyulan bir itme sağlayabilir.

Sonuç olarak

Bollinger Bantları’ndaki aşırı satım işaretlerinin yanı sıra 4 saatlik teknik verilerde de artan satın alma baskısı göz önüne alındığında, XRP’nin aşağı kanalın üst trend çizgisine doğru toparlanma şansı vardı. Alıcılar hacimleri yükseltmekte ısrar ederse, önümüzdeki günlerde %23,6 seviyesine meydan okumayı hedefleyecekler.

Son olarak, yukarıda bahsedilen analizi tamamlamak için Bitcoin’in hareketini ve daha geniş duyarlılığı izlemek de oldukça önemlidir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin