XRP
XRP, 1 dolara ulaşmadan önce bu kritik direnci kırmalı

XRP analizi: XRP bu altın geçiş ile kazanımlarını artırabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP, dün günü oldukça olumlu geçirerek 30 sent psikolojik direnç fiyatına kadar yükseldi. Dünkü işlemlerde XRP’nin 0,2750 dolar seviyesinden 0,30 dolar yükselmesiyle yüzde 10’a yakın kazanımına tanık olduk.

Ripple tokeninin son fiyat yükselişi, önümüzdeki günler için yükselişin devam edebileceğine dair önemli sinyaller verdi. Öyle ki dünkü kapanış fiyatı 0,2977 dolar, 100 günlük hareketli ortalamanın (0,2855) üzerindeydi. Bugün ise son 3 gündür yaşanan yükselişin bir düzeltmesi gerçekleşiyor.

4 saatlik XRP/USD grafiği

4 saatlik grafikte takip ettiğimiz XRP/USD paritesi 11 Ekim tarihinde volatil şekilde başlattığı yükseliş ivmesinin bugün ilk ciddi düzeltmeye girdiği görülüyor.0,2627 (dip) ve 0,3008 tepe noktası olarak referans aldığımız Fibonacci düzeltme eğrilerine göre XRP, ilk destek noktası 0,382 seviyesini (0,2865) test ediyor. Bu noktanın hemen hemen 100 günlük hareketli ortalama değerine de denk geldiğinden sağlam bir destek noktası olacağını düşünüyoruz. XRP, günü bu seviyenin üzerinde kapatırsa yükseliş hareketine devam edebilir. Aşağı sarkması durumunda kısa vadeli güncel destek noktalarını 0,2818 ve 0,2773 dolar olarak tespit ettik.

Diğer yandan 4 saatlik XRP/USD grafiğinde önemli bir hareketli ortalama geçişinin eşiğindeyiz. XRP’nin yükseliş eğilimi devam ederse 100 mumluk hareketli ortalama, kısa sürede 200 mumluk hareketli ortalamayı yukarı doğru geçer. Bu durum en büyük ikinci altcoin’in kazanımlarını daha da artırabilir.

Teknik göstergeler XRP için ne diyor?

XRP için önemli teknik göstergelere baktığımızda; MACD’nin mevcut düzeltmeye ışığında hafif düşüş eğilimli olduğu gözüküyor. Ayrıca 4 saatlik Stokastik RSI aşırı satıma doğru ilerliyor. Stoch RSI’nın yönünü yukarı çevirmesi bir alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Ayrıca RSI 64 seviyesinde yatay konumda olması, düzeltmenin sınırlı kalabileceğine dair bir işaret olarak görülebilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin