xrp
Airdrop çılgınlığıyla XRP fiyatı 2 yılın en yüksek seviyesini gördü

XRP analizi: Ripple tokeni yükseliş trendine devam eder mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP, bugünkü fiyat performansıyla düzeltme hareketini sonlandırmışa benziyor. Son günlerde oldukça volatil hareketler gösteren Ripple tokeni, ilk 10 kripto para arasında fiyat açısından ayrışmaya başlıyor.

XRP fiyat analizi

Dün kripto para pazarlarında satış işlemlerin hâkim olduğu zaman diliminde XRP, 0,2768 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu kısa vadeli dip fiyatı, son yükseliş trendinin başladığı 0,2612 dolar dip ve 15 Ekim’de görülen 0,3008 dolar fiyatı referans alınarak belirlenen Fibonacci düzeltme seviyelerine göre altın oran Fib 0,618 bandına denk geliyor. Bu seviyeden dönüş sağlıklı bir düzeltmeye işaret ederken bugün XRP’nin bunun meyvelerini aldığını gördük.

4 saatlik XRP/USD grafiği

Ayrıca altın geçiş olarak tabir edilen 4 saatlik 100 MA’nın 200 MA’yı yukarı yönlü kesmesinin de olumlu bir tepki aldığı görülüyor.

Ripple tokeni fiyatı şu an 15 Ekimde gördüğü son zirve fiyatının da üstünü test ederek, önümüzdeki günler için yükselişin sinyalini verdi. Ancak diğer yandan 30 sent alanında sağlam bir direnç olduğu -altcoin’in bu noktalardan gördüğü satışlardan dolayı- unutulmamalıdır. XRP, bu hafta bitmeden 30 sent bandında kendine yer edinebilirse hızlı şekilde şu an 0,3280 dolarda olan 200 günlük hareketli ortalamasını test edebilir.

Eylül ayında yüzde 70 oranında bir volatileteye sahip olan XRP, tüm yaz boyunca değer kaybetmişti. Öyle ki 0,55 sent fiyatından dönen altcoin, 0,19 sent kadar gerilemişti. Eylül ayındaki volatil işlemler, aylık bilançoda düşüşlerin azaldığını gösterirken bir yandan da Ekim ayında iyi bir performans görülebileceğinin sinyalini vermiş gibi. Zira Teknik olarak düşen bir trend sonunda yıldız şeklindeki bir mum görünümü, trend sonuna işaret eder.

XRP’de aylık görünüm

XRP’nin ekim ayı performansı ise şu an yüzde 20’ye yakın durumda. Her ne kadar Ripple’ın etkin çalışmaları XRP fiyatı üzerinde kısıtlı etkiye sahip olsa da bu hafta bahsettiğimiz Ripple Swell etkinliğinin önceki yıllarda XRP fiyatını olumlu etkilediğini gördük. Mevut fiyat performansına baktığımızda ise benzer bir algının yeniden oluşmaya başladığını görüyoruz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin