XRP fiyatı
Analistler % 12’lik sert düşüşe rağmen XRP fiyatından neden umutlu?

XRP 20 Ekim fiyat görünümü: XRP 50 sent yolunda ilerliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP 20 Ekim fiyat hareketleri için önemli sayılabilecek detayları şu şekilde özetledik:

  • XRP geride bıraktığımız haftayı 45 – 50 sent bandında tamamladı.
  • XRP’nin hafta başındaki sıçrama hareketi ile kapanış fiyatları baz alındığında, yükselme eğilimini devam ettirdiği görüldü.
  • Bu yükseliş hareketi 50 senti geçmek için yeterli olmayınca hafta sonuna doğru XRP/USD paritesinin yeniden aşağı yönlü hareketine şahit olduk.

XRP 20 Ekim fiyat hareketleri

Hafta içinde 50 sent direncine kadar dayanan fiyat hareketlerinin bu seviyeyi aşamaması XRP’nin 47 sent altına kadar düşmesine neden oldu. Bu seviyede de sağlam bir destek gördüğümüz XRP/USD paritesinde hafta sonunun ilk saatlerinde ise yeniden bir yükselişe geçtiğini görüyoruz.

Yatay diyebileceğimiz fiyat hareketlerinden dolayı Bollinger bantlarında takip ettiğimiz XRP’nin dolar karşısındaki hareketlerinin Bollinger bantlarına anlamlı tepkiler verdiğini görüyoruz. Öyle ki Bollinger alt bandı 0,4530 dolar seviyelerinde XRP için önemli bir desteği temsil ederken, pivot çizgisi olan orta bant ise 20 Ekim sabah saatlerinde 0,4725 dolar seviyesi ile önemli bir direnç seviyesini temsil ediyor.

0,4725 seviyesinin üzerinde gelebilecek kapanışlar XRP’nin 50 senti yeniden denemesi için hareket etmesine neden olacakken, bu direnç seviyesinin geçilememesi yeniden 45 sente kadar bir gevşemeye neden olabilir.

XRP için önemli teknik göstergeler

Hafta boyuca düşüşü işaret eden 4 saatlik MACD, XRP’nin 46 sent seviyesinde dip yaptıktan sonra yeniden yükselişe işaret edecek şekilde hareket etmeye başladığını görüyoruz. MACD histogramının yeşile dönmesi de XRP’nin yükseliş hızını artırabilecektir. Aksi halde 0 seviyesinin altında mumların uzaması düşüşü temsil edecektir.

Stokastik osilatörün ise yazım esnasında aşırı satım bölgesinden çıkmış olması fakat bu çıkışın düşük eğimli görünümü yükselişin kademeli devam edebileceğini gösteriyor. Bu durumu henüz 50 seviyesinin üzerine çıkmış olan RSI’ın ve düşük seviyelerde seyreden CCI’nın yatay hareketleri de destek yönde.

Not: XRP grafikleri Tether içeren borsalardan biri olan Bitfinex’den alınmıştır. Bu yüzden içeriğimizdeki XRP fiyatları CoinMarketCap verileri ile farklılık göstermektedir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin