Wozniak kripto para dolandırıcılığı kurbanı oldu.
Wozniak kripto para dolandırıcılığı kurbanı oldu.

Apple’ın kurucularından Steve Wozniak kripto para dolandırıcılığı kurbanı oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en değerli şirketleri arasında yer alan Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak kripto para dolandırıcıları tarafından kandırıldığını itiraf etti.

Çalıntı kredi kartı numarasıyla 7 Bitcoin sattı

Economic Times Global Business Summit’te konuşan Wozniak, çalıntı bir kredi kartı numarasıyla kendisinden 7 Bitcoin satın alındığını ve kısa bir süre sonra işlem iptal edilince dolandırıldığını fark ettiğini belirtti.

Haberin yazıldığı an itibarıyla yaklaşık 75 bin dolara tekabül eden bir miktarı kaybeden Wozniak, şunları söyledi:

Blockchain, Bitcoin’in kimde olduğunu belirler fakat bu dolandırıcılığın olamayacağı anlamına gelmiyor. 7 Bitcoin’imi bir dolandırıcılık neticesinde kaybetmiştim. Biri internet üzerinden kredi kartıyla ödeme yaptı fakat sonra iptal ettiğini gördüm. İşte bu kadar kolay! Ayrıca kart numarası da çalıntı olduğu için Bitcoin’lerimi asla geri alamayacağım.

Wozniak kripto para birimlerine yatırım değil deneyim olarak bakıyor

Bitcoin varlığını, tüm zamanların en yüksek değerini gördüğü zamanlarda bozdurduğunu söyleyen Wozniak; Bitcoin ile daha çok sağladığı faydalar için ilgilendiğini, ancak son dönemde kendisini fiyat hareketlerine kaptırdığını ifade etti.

Bununla birlikte, olayın hayli merak uyandırıcı olduğu aşikar. Zira işlemlerinin tersine çevrilmesi mümkün olmayan Bitcoin’i, satış noktasından sonra iptal edilebilecek bir kredi kartı karşılığında bilinmeyen bir alıcıya satmış olması Steve Wozniak gibi bir isimden beklenmeyecek bir hareket.

Ayrıca ABD vatandaşlarının, cüzi ücretler karşılığında satıcıları karşı tarafın risklerine karşı koruyan aracılık ve ticaret platformlarına ulaşabileceği biliniyor.

İşlem OTC aracılığıyla gerçekleştirilmiş olabilir

Wozniak kripto para varlıklarını kabaca 700 dolardan işlem görüyorken satın aldığını söylemesine rağmen, net Bitcoin varlığını açıklamadı.

Toplam bakiyesinin ne kadar büyük olduğuna bağlı olarak, Wozniak’ın, kurumsal müşterilere yönelik kripto para satışlarını yürüten tezgah üstü ticaret (OTC) masalarından biri aracılığıyla işlemini tamamlamış olabileceği tahmin ediliyor.

İlk olarak 8 ay önce Bitcoin’e yatırım yaptığını açıklayan Steve Wozniak; 4 ay önce Bitcoin’in altın ve dolardan daha üstün olduğunu düşündüğünü, geçtiğimiz ay ise tüm Bitcoin’lerini sattığını açıklamıştı.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin