World Wide Web'in babası, interneti bağımsız hale getireceklerini açıkladı
World Wide Web'in babası, interneti bağımsız hale getireceklerini açıkladı

World Wide Web’in babası, interneti bağımsız hale getireceklerini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz ay Vanity Fair ile konuşan Tim Berners-Lee, Web’in insanlığa hizmet ettiğinden emin olmak isteyenler için, interneti bağımsız bir hale getireceğini söyledi. World Wide Web’in babası Lee, interneti merkezsizleştirmeyi planladığını kaydetti.

World Wide Web’in babası, insanlara daha fazla özgürlük ve daha fazla veri güvenliği sunacak

Berners-Lee, bireylerin veri kontrolünü geri almasına izin verirken Facebook, Google ve Amazon gibi şirketlerin hakimiyetini sona erdirmeyi amaçlayan bir girişim ​​başlattı. Startup kendini mesajlar ve müzik gibi kişisel verilerin kullanıcı tarafından sorgulanıp denetlendiği “kişisel çevrimiçi veri deposu” olarak tanımlanıyor.

Lee, 1989 yılından günümüze kadar Hypertext transfer protokolü (HTTP) istemcisi ve sunucu arasında internet üzerinden başarılı bir iletişim gerçekleştirildiğini söyledi. Ancak Lee, o zamandan beri bu gücün, bazı varlıklar tarafından kötüye kullanıldığını düşünüyor.

MIT’de çalıştığı sıralarda Berners-Lee, Inrupt platformunun temelini oluşturacak olan Solid adında merkezi olmayan bir web platformu geliştirmek için yıllarını harcadı.

Facebook ve Twitter’dan farklı olarak Inrupt, sundukları hizmetlere dayalı olarak yalnızca kullanıcıların bu uygulamaların verilerini “görüntülemesine” izin verecek ve benzer uygulamalar arasında kişisel verileri anında aktarılabilecek hale getirme yetkisine sahip olacak.

Inrupt’un bu haftasonu piyasaya sürülmesiyle birlikte, dünyanın dört bir yanındaki geliştiriciler Inrupt sitesi aracılığıyla dApp’leri geliştirmeye başlayacaklar.

TRON’un web’in merkezden dağıtılmasında yardımcı olabileceği tartışılıyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin