Terra (Luna) kan kaybetmeye devam ediyor, Dogecoin sıralamada Luna’yı geçti
Terra (Luna) kan kaybetmeye devam ediyor, Dogecoin sıralamada Luna’yı geçti

Wonderland tartışması Terra’yı (LUNA) etkiliyor, peki nasıl?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra (LUNA), Abracadabra platformuyla bağları olan Wonderland projesini içeren en son kripto skandalına karıştı.

Terra (LUNA), Proof-of-Stake algoritmasına dayalı akıllı bir sözleşme platformu. Ethereum’un (ETH) arkasındaki en büyük 2. akıllı sözleşme platformu olarak kabul edilen Terra, kullanıcıların Terra sabit paralarını (UST) kolaylıkla takas etmelerini sağlar. Ağ, ağ ücretlerini karşılamak, oylamaya katılmak ve Terra’nın sabit kripto paralarının fiyatını dengelemek için yerel para birimi LUNA’yı kullanır.

Terra, itibari paraya sabitlenmiş stabil coin kullanımıyla kripto topluluğundan sıyrılıyor gibi görünüyor. Proje, bir algoritma kullanarak, stabil coin arzını talebe göre ayarlar. Bu, istikrarlı para arzını ayarlamak için Terra ağını LUNA ve sabit kripto paraları uygun döviz kurlarında takas etmeye teşvik ederek yapılır.

Terra’nın kripto İlk 10’a yükselişi

Geçen yılın Aralık ayında Terra’nın Binance Smart Chain’i geçerek en büyük 2. DeFi blok zinciri olduğu bildirildi. Son çeyrekte Terra, Solana (SOL), Avalanche (AVAX) ve Tron’u (TRX) geçerek 2. sıraya yükseldi.

Piyasa değerine göre Terra, şu an 20,86 milyar dolarlık piyasa değeri ile CoinMarketCap’te 9. sırada yer alıyor.

2021’de LUNA %13.000 gibi büyük bir artışla piyasa değerine göre ilk 10’a girdi. 2021 açılışı 0,65 dolardan yükselen LUNA, 27 Aralık ATH 103,36 doları gördü ve yılı 85,48 dolarda bitirdi.

Bununla birlikte, piyasanın geri kalanıyla birlikte, yıla düşüşle başladı. İçinde bulunduğumuz ayın Cuma kapanışına kadar, LUNA %41 düşüşle 50.45$’a geriledi. Daha geniş kripto piyasası Ocak ayında mücadele ederken, kripto piyasası güçlerinin ötesindeki etkiler geri çekilmeye katkıda bulundu.

Wonderland tartışması LUNA’yı vuruyor

Bu hafta, Kanadalı borsa QuadrigaCX’in kurucu ortağı Michael Patryn’in Wonderland adlı merkezi olmayan bir projenin üyesi olduğu haberleri geldi. QuadrigaCX, yatırımcılar için yaklaşık 133 milyon dolarlık bir kayba neden olan bir dolandırıcılığın ardından çöktü. Önemli bir şekilde, Patryn ayrıca 18 ayını ABD hapishanesinde geçirdi ve diğer suçların yanı sıra kredi ve banka kartı dolandırıcılığı ve bilgisayar dolandırıcılığını içeren suçları kabul ettikten sonra Kanada’ya sınır dışı edildi.

Haberin bir sonucu olarak, Wonderland tokeni TIME çöktü ve şu anda 400 dolar seviyelerinde bulunuyor. TIME, Kasım 2021’in başlarında 9.948 $ ile bir ATH görmüştü.

TIME’ın bağlantısı ve çöküşü, Wonderland projesinin Abracadabra platformuna bağlanmasıyla LUNA üzerinde zincirleme bir etki yarattı. Wonderland projesinin kurucu ortağı Daniele Sestagalli, Abracadabra’nın da kurucusu. Terra stablecoin UST, ödünç verme platformu Abracadabra tarafından basılan, ABD doları ile kısmen sabitlenmiş stabil coin olan Magic Internet Money’i (MIM) ödünç vermek için stake edilebilir.Haberlere göre Sestagalli, Patryn’in geçmişinden haberdardı.

LUNA fiyat hareketi

Bugün, LUNA, kripto para piyasalarına olan genel taleple %2,95 artışla 51.94 $’a yükseldi.

Kısa vadede, 80$ seviyelerine geri dönüş, mevcut ayın en yüksek seviyesi olan 92,67$’ı devreye sokabilir. 90$ seviyelerine bir kırılma, LUNA’nın Aralık ayı ATH’si 103,36$’a bir trend başlatabilir.

Bununla birlikte, Ocak ayının en düşük seviyesi olan 47.57$’a düşmekten kaçınmak, 40$’ın altına bir dönüşten kaçınmanın anahtarı olacak. LUNA en son Kasım ayı sonlarında 40 doların altını gördü.

2022 fiyat tahminleri, LUNA için yükseliş  yanlı olarak kalmaya devam ederken kimi analizler popüler kripto paranın 200 $’a kadar çıkabileceği tahmininde bulunuyor.

fxempire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin