Wikipedia NFT'si 750 bin dolara satıldı!

Wikipedia NFT’si 750 bin dolara satıldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto endüstrisinin karşılıksız token sektörü artık oldukça popülerlik kazandı. Son birkaç ayda sektör, nadir sanat eserlerinde milyonlarca sattı ve kripto sektöründe zirveye yerleşti. Sektördeki bir başka büyük satışta, Wikipedia’nın “Wikipedia’nın Doğuşu” adlı NFT’si 750 bin dolara satıldı. NFT’yi nadir yapan özellik Wikipedia’nın web sitesinin ilk düzenlemesi ve Wikipedia’da paylaşılan ilk gönderiyi içermesiydi.

Bir diğer Wikipedia NFT’si 150 bin dolara satıldı

Birkaç rapora göre, Wikipedia NFT satışı sektördeki en büyük pazar yerlerinden biri olan Christie’de gerçekleşti. Birkaç ay önce Wikipedia’nın 20. yıl dönümünü kutladığını düşünürsek, bu firma için bir kilometre taşı başarısıdır. Raporlara göre şirket, Wikipedia patronu Jimmy Wales için çok kişisel kabul edilen iki tür NFT ürünü sattı.

İlk NFT, 750.000 dolara satışa sunulan Wikipedia’nın web sitesinin ilk düzenlemesiydi. Satıştan sonra firma, Jimmy Wales’in şirketi kurmak için kullandığı bilgisayarı da sattı ve bu bilgisayar 150.000 dolara satıldı. “Wikipedia’nın Doğuşu” adlı NFT’nin çok nadir bir parça olmasının nedeni, içine yerleştirilmiş olan platformdaki ilk gönderiyi barındırmasıydı.

Wikipedia NFT satışı piyasaya ilgi gösteriyor

Wikipedia NFT, 2001’de başlatıldığındaki websitesi arayüzüne sahiptir. NFT’nin sahibi artık NFT’yi düzenlemek için bazı ayarlara erişebilir. Bir kesinti durumunda, başka bir ayar, sahiplerin onu varsayılan sayfasına sıfırlamasına izin verecektir. Christie’s marketplace’in üst düzey bir yetkilisine göre, Wikipedia NFT’nin satışı, piyasadaki tüccarların koleksiyon endüstrisindeki ilgisini destekliyor.

Wikipedia’dan yapılan bir açıklamada, satıştan elde edilen gelirin bir kısmı Jimmy’nin projelerinden biri olan W.T. sosyal’in geliştirilmesine gidecek. Pazar, bu yılın başında ünlü sanatçı Beeple ile çıkış yaparak NFT sanat satış sektörüne giriş yaptı. Beeple, parçasını Mart ayında 69 milyon dolara sattı ve onu NFT sektöründeki en başarılı sanatçılardan biri yaptı.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin