Tutuklanan Wikileaks kurucusuna Bitcoin ile destek
Tutuklanan Wikileaks kurucusuna Bitcoin ile destek

Tutuklanan Wikileaks kurucusuna Bitcoin ile destek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Wikileaks kurucusu Julian Assange’nin tutuklanmasından bu yana Wikileaks savunma fonuna 32.000 dolar değerinde Bitcoin (BTC) bağışlandı.

Wikileaks kurucusuna Bitcoin ile 32.000 dolar bağışlandı

Dün, Julian Assange son yedi yıldır yaşadığı Londra’daki Ekvador büyükelçiliğinden alınarak tutuklandı. Tutuklama sonrasında ülkenin cumhurbaşkanı iltica statüsünü iptal etti. WikiLeaks’in kurucusu ve erken Bitcoin destekçisinin tahliyesi, dünya genelinde bir kargaşaya neden oldu. Amerikalı Edward Snowden bu tutuklamanın basın özgürlüğü için “karanlık bir gün” olduğunu söyledi.

Assange, İsveç’te tecavüz iddiasıyla ilgili yenilenen bir soruşturmayla karşı karşıya kalabilir. Ayrıca Assange, ABD’nin gizli belgelerini sızdırmakla da suçlanıyor. Bazıları “Julian Assange, Hak ettiğini Aldı” derken bazıları ise “Julian Assange’n ABD’ye iadesine karşı çıkılmalı” diyerek ona destek oluyor. Assange destekçileri, Wikileaks savunma fonuna bağışta bulunma çağrısı yapıyor.

Julian Assange, Bitcoin’in erken destekçilerinden

Geleneksel yöntemlerin dışında fon,  çek ve banka kartları, ayrıca kripto para birimlerini de kabul ediyor: Bitcoin (BTC) ve ZCash (ZEC). Assange’in tutuklanmasından hemen sonra, fonun BTC bağışına ilişkin cüzdan adresi, yaklaşık 20 işlem 2,61 BTC bakiyesi kaydetti. O zamandan beri rakam 6,3 BTC’ye yükseldi ve Bitcoin’in şu anki fiyatıyla 32.206 dolara denk geliyor. Assange, Bitcoin’in erken destekçilerinden oldu.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin