whatsapp
Facebook, WhatsApp ile dijital ödeme için ilk adımı atıyor

WhatsApp ile dijital ödeme için ilk adım atılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook’un sahip olduğu mesajlaşma servisi WhatsApp, Endonezya’da dijital ödeme hizmetleri başlatmak için devlete ait bir bankanın yanı sıra, birden fazla dijital ödeme şirketiyle ön görüşmeler yaptığını açıkça belirtiliyor.

Reuters, bu gelişmeyi 20 Ağustos’ta isimsiz kaynaklardan öğrendiklerini bildirdi. Reuters haberine göre, WhatsApp şu anda ulaşım rezervasyon hizmeti Go-Jek, mobil ödeme sağlayıcısı DANA, fintech girişimi OVO ve devlete ait Bank Mandiri ile görüşüyor. Bank Mindri’nin ayrıca bir dijital cüzdan servisi işlettiği belirtiliyor.

WhatsApp’ın Endonezya’daki planı, Reuters’in kaynaklarına göre bölgedeki dijital cüzdanlar aracılığıyla yapılan ödemeleri desteklemek. Haberde ayrıca, Facebook’un Endonezya’daki anlaşmaları, yabancı dijital cüzdanlara konan yasaklarla ilgili yerel düzenlemelerden kaçınmak için kullanılabilecek bir yol haline gelebileceğini düşünüyor.

Bir Facebook sözcüsü, WhatsApp’ın Endonezya’nın mali ortakları ile pazarlık ettiğini doğruladı, ancak detay vermekten kaçındı:

WhatsApp, Endonezya’daki finansal ortaklarla yapılan ödemelerle ilgili görüşmelerde bulunuyor, ancak görüşmeler henüz başlangıç aşamasında bu aşamada paylaşacak pek fazla bilgi yok.

Ancak kaynaklar, Facebook’un üç ödeme firmasıyla yaptığı anlaşmanın hızlı şekilde sonuçlandırılacağını belirtti. Bu hizmetlerin piyasaya sunulmasının ise 2020 yılından önce olması beklenmiyor. Çünkü WhatsApp kaynaklara göre aynı anda ya da daha erken bir zamanda Hindistan’da piyasaya sürülmeyi bekliyor. Rapora göre, Facebook hala WhatsApp tabanlı ödemeleri başlatmadan önce Hindistan’dan yasal onay bekliyor.

Libra ile ilgili son gelişmeler

Cointelegraph tarafından daha önce bildirildiği üzere, Facebook kripto cüzdanı servisi Calibra’yı WhatsApp ve tüm platformlarına entegre etmeyi planlıyor. Calibra, Facebook’un planlanan stabil coini Libra’ya ev sahipliği yapacak. Ancak, Calibra Hindistan’da veya kripto parayı yasaklayan hiçbir ülkede bulunmayacak. Bir Calibra sözcüsü, Nisan ayında bunu şöyle yorumlamıştı:

Libra blok zinciri küresel olacak, ancak nerede çalışacaklarını ve çalışmayacaklarını belirlenmesi gözetimli cüzdan sağlayıcılarına bağlı olacak. Calibra, ABD’nin yaptırım uyguladığı ülkelerde ve kripto para birimlerini yasaklayan ülkelerde kullanılamaz.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin