Whale Alert, bilinmeyen cüzdanda çalıntı Bitcoin tespit etti

Whale Alert, bilinmeyen cüzdanda çalıntı Bitcoin tespit etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2016 yılında gerçekleşen bir hack olayında Bitcoin çalınmıştı.700 milyon doların üzerinde çalındığı bilinen Bitcoin ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Veri izleme platformu Whale Alert sabah saatlerinde birden fazla hareketlilik saptadı. 

2016’da Bitfinex borsa hackiyle bağlantılı büyük miktarda Bitcoin harekete geçti. Tam bugün, popüler Twitter kolu Whale Alert, 750 milyon dolardan fazla Bitcoin’lerin bilinmeyen bir cüzdana aktarıldığı görüldü. 

Son rapora göre, her biri 10.000 BTC’lik iki farklı işlemde 20.000’den fazla Bitcoin Bu, bilgisayar korsanlarının 2016 Bitfinex hackinden çalınan fonları geçen yıl içinde ikinci kez taşıması. O zamanlar borsadan toplam 119.756 BTC çalındı ve piyasanın çökmesine neden oldu. 

Geçen yıl, Bitcoin 2021 Nisan ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesinde işlem görürken, bilgisayar korsanları 750 milyon dolar değerindeki ilk Bitcoin grubunu taşımıştı.

Whale Alert, birden fazla taşımayı tespit etti

Veri izleme sağlayıcısı, bugün sabah erken saatlerde birden fazla çalıntı Bitcoin tespit etti. En büyüğü 10.000 BTC olmak üzere birden fazla BTC’nin çalıntı olduğu ortaya çıktı. Toplamda ise 119.756 BTC’nin çalındığı belirtildi. Bu hamle o zamanlar piyasasın çöküşüne sebep olmuştu.

Bilgisayar korsanları, çalınan toplam Bitcoin’in yaklaşık %20’sini taşıdı. Bu hareketin Bitcoin fiyatına ek oynaklık getirip getiremeyeceği merak ediliyor. 

Borsaların çoğu çalınan borsaların paraya çevrilmesini engellemiş olsa da, bilgisayar korsanları tasfiye etmenin başka yollarını bulabilir. Ancak son fon transferi, bilgisayar korsanlarının piyasayı manipüle etme havasında olduğunu gösteriyor.

Öte yandan Bitcoin bir yükseliş trendini onaylamak için önce 39.500 doların üzerinde ve 42.500 doların üzerinde bir değer kazanması gerekiyor. Piyasa, bu ayki güçlü bir düzeltmenin ardından bu sağlıklı toparlanmayı bekliyordu. Bitcoin’in bu haftadan önce 40.000 doları geri alıp alamayacağı izlenecek.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin