Bir borsa daha kapanıyor: Bu sefer bir altcoin borsası kepenk indiriyor!
Weiss Ratings 93 kripto paranın tam listesini ücretsiz olarak halka açtı

Weiss Ratings raporuna göre en iyi kripto paralar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yatırımcılar ve kripto para profesyonelleri için araştırma ve analiz sağlayan özel bir şirket olan Weiss Ratings bu hafta 93 kripto para biriminin derecelendirme listesini ücretsiz olarak yayınladı. Yayınlanan listeye göre, Bitcoin (BTC), Cardano (ADA), EOS (EOS), Ethereum (ETH)), Ripple (XRP), Stellar (XLM) ve TRON (TRX) ilk sıralarda yer alıyor. Weiss Ratings’in derecelendirme listesinde A+, A, veya A- alan kripto para ise bulunmuyor.

Weiss Ratings 93 kripto paranın tam listesini ücretsiz olarak halka açtı

Şu anda kripto para incelemeleri sunan tek finansal derecelendirme kuruluşu olan Weiss Ratings, 93 kripto para ve tokenin tam listesini ücretsiz olarak halka açtı. Listeye erişim genellikle ücretli aboneler için özel olarak ayarlanmakta. Ek olarak, Weiss ilk kez her bir kripto para birimi için iki temel bileşen sınıfını ortaya çıkardı. Birincisinden kripto paraların teknoloji ve benimseme puanı değerlendirilirken, ikincisinde ise risk-ödül oranı derecelendirilir. Weiss Ratings’in kurucusu Martin Weiss konuya yönelik şunları söyledi:

Geliştiriciler, piyasa dalgalanmalarına bakılmaksızın, kripto para birimi projelerinin teknoloji ve benimseme açısından ne başardıklarına dayalı bir not almak istiyor. Aksine, yatırımcılar ne kadar para kazanabilecekleri ya da kaybedecekleri ile daha çok ilgileniyor. Genel Weiss derecelendirmemiz her ikisinin bir karışımıdır. Ama şimdi, biz de bileşenleri parçalıyoruz. Böylece kullanıcılar başlık altında ne olduğunu daha iyi anlayabiliyor.

İşte Weiss Ratings raporuna göre en iyi kripto paralar

Yayınlanan listeye göre, Bitcoin, Cardano, EOS, Ethereum, Ripple, Stellar ve TRON ilk sıralarda yer alıyor. Weisse, ilk defa derecelendirme listelerini notları ile birlikte yayınlıyor. Derecelendirme listesine göre:

  • Bitcoin’in Weisse Rating notu B-, teknoloji  ve satın alma notu B, yatırım riski, D+ olarak belirleniyor.
  • EOS‘un Weisse Rating notu B, teknoloji ve satın alma  notu B, yatırım riski, C- olarak belirleniyor.
  • Cardano‘un Weisse Rating notu B, teknoloji ve satın alma notu B, yatırım riski D+ olarak belirleniyor.
  • Ethereum‘un Weisse Rating notu B-, teknoloji ve satın alma notu B, yatırım riski C- olarak belirleniyor.
  • Ripple‘nin Weisse Rating notu B-, teknoloji ve satın alma notu B+, yatırım riski D+ olarak belirleniyor.
  • TRON‘un Weisse Rating notu  B-, teknoloji  ve satın alma notu B-, yatırım riski C- olarak belirleniyor.
Weiss Ratings raporuna göre en iyi kripto paralar
Weiss Ratings raporuna göre en iyi kripto paralar

Weiss Ratings raporuna göre en kötü notu alan kripto paralar

Piyasa değeri 5 milyar dolar olan kripto paralar arasında, sadece yedisi şu an için B- veya daha yüksek bir genel Weiss puanına hak kazanıyor. Bu yedi, Bitcoin, Cardano, EOS, Ethereum, Ripple, Stellar ve TRON’dan oluşuyor.

Piyasa değeri 100 milyon dolar veya daha fazla olan kripto para birimleri arasında, dördü şu anda en kötü durumun en kötüsüdür. Bu dördü Bitcoin Gold (BTG), Bitcoin Private (BTCP), Electroneum (ETN) ve ReddCoin (RDD).

Weiss Ratings raporuna göre en kötü notu alan kripto paralar
Weiss Ratings raporuna göre en kötü notu alan kripto paralar

Weiss Ratings’in B’den daha yüksek bir puan vermemesinin nedeni

Derecelendirme listesinde; A+A, A- gibi mükemmellik ifade eden notları alan kripto para bulunmuyor. Listede B+, B veya B- (iyi) alan 14, C+,  C- veya C alan (makul, orta derece) 54, D+, D veya D- alan (zayıf) 16, E+, E veya E- alan (çok zayıf) 9 kripto  derecelerine göre listeleniyor. Bazıları, Weiss’in derecelendirmelerinin düşük olduğunu düşünebilirken şirket, B’den daha yüksek bir kripto para puanı vermemesinin gerekçesini şu sözlerle açıklıyor:

Genel Weiss değerlendirmesi, karmaşık bir algoritmaya dayanır. Sadece iki bileşenli notların ortalaması değildir. Endüstrinin yeni teknolojilere geçişinde bu aşamada, herhangi bir kripto paranın bu değerlendirmede en yüksek puanları alması son derece zor. Daha geniş çapta benimsenen eski nesil kripto paralar tipik olarak teknolojide kalıyor. Daha ileri teknolojiye sahip alternatif kripto paralar benimsenme aşamasında. Ve hiçbiri şu anda pek çok geleneksel yatırımla karşılaştırılabilecek bir risk-ödül dengesine sahip değil.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoinist

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin